1 Ιουν 2012

«Ονειρεύτηκα μια πόλη γεμάτη….. μπάζα»

ή αλλιώς «τα αριστερά κόμπλεξ του κ. Νυφούδη»
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη τέθηκε το θέμα της χρηματικής επικήρυξης όσων πετούν μπάζα σε περιοχές του δήμου, προκειμένου να ..
σταματήσει αυτό το σύγχρονο περιβαλλοντικό αίσχος. Κάθε πολίτης που καταγγέλλει ανεξέλεγκτη χρήση μπαζών και απορριμμάτων θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να λαμβάνει χρηματική αμοιβή από 500-2000 ευρώ.
Αφού διαφώνησε, ως συνηθίζει, λοιπόν ο κ. Νυφούδης, έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την αντίθεσή του, με το αιτιολογικό πως το μέτρο αυτό θα μετατρέψει την κοινωνία σε μια κοινωνία ρουφιάνων …..και τη γνωστή αριστερή κομπλεξική επιχειρηματολογία, την οποία καλλιεργεί εσχάτως για το νέο προφίλ του, προσπαθώντας να μεταλλαχθεί από γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ σε όψιμο αριστερό επαναστάτη. Ότι έχει καλύτερη τιμή στην αγορά της πολιτικής. Και βεβαίως με την ίδια ταχύτητα έσπευσε να κατεβάσει την ανάρτηση!!
Θα έπρεπε να γνωρίζει όμως ο κ. Ευρωπαίος πως ανάλογα μέτρα για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων ισχύουν σε δεκάδες χώρες. Και πως μιλάμε για μια συνηθισμένη πρακτική. Αντί να χρησιμοποιεί λοιπόν την υπερβολή και την πολιτική αργκό της παλιάς αριστεράς καλό θα ήταν να φερθεί πιο υπεύθυνα. Να κάνει μια πρόταση ουσίας και όχι ένα φθηνό σχόλιο ……. για τα μπάζα!
Δεκάδες τόνοι μπάζα ξεφορτώνονται καθημερινά από ασυνείδητους παντού. Μπροστά στα σπίτια μας και στους κοινόχρηστους χώρους που παίζουν τα παιδιά μας. Είναι αδύνατο να ελεγχθούν όλοι οι χώροι, όλες τις στιγμές. Είναι και θέμα δικό μας, των πολιτών. Και αν η ενεργοποίηση κάποιων πολιτών χρειάζεται ένα χρηματικό κίνητρο, ας είναι έτσι. Ίσως ο κ. Νυφούδης να έδειχνε περισσότερη ευαισθησία, αν κάποιοι τα ξεφόρτωναν μπροστά στο δικό του σπίτι. Αν ωστόσο βλέπει τα μπάζα γύρω του και δεν ενοχλείται, προτείνω να αλλάξει το σύνθημά του και να το κάνει «Ονειρεύτηκα μια πόλη γεμάτη… μπάζα».

Ευχαριστώ για την τιμή της φιλοξενίας
Ένας δημότης Πυλαίας
 timetodar.@gmail.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη