26 Ιουν 2012

Στουρνάρας: «Η Ελλάδα έχει δυνατότητες να ξεφύγει από την κρίση»

Αισιόδοξος ο νέος Υπουργός Οικονομικών, που αντικατέστησε τον Β.Ράπανο, που δεν πρόλαβε να ορκιστεί και αποχώρησε για λόγους υγείας
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες από τις εκλογές και μετά δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου. Όπως ανέφερε..
ο νέος υπουργός Οικονομικών, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι σταδιακά αλλάζει το κλίμα για την ελληνική οικονομία, ενώ τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση. Ωστόσο, παρά τη θετική εξέλιξη της επιστροφής καταθέσεων, τις οποίες σήκωσαν προεκλογικά και υπό το κράτος του πανικού οι πολίτες, το ΚΕΠΕ προβλέπει νέα μεγάλη πτώση του ΑΕΠ για φέτος. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε σχετική του έκθεση, «βάσει των διαθέσιμων δεδομένων και της δυναμικής της οικονομικής ύφεσης, η προοπτική του ρυθμού μεταβολής είναι έντονα αρνητική. Συγκεκριμένα ο ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ αναμένεται να είναι της τάξης του -6,7% για όλο το 2012 (σε εποχικά διορθωμένη ετήσια βάση).» Στην έκθεση του ΚΕΠΕ καταγράφεται η πρόβλεψη ότι η ύφεση το τρίτο τρίμηνο του έτους θα εκτιναχτεί στο -9,14% για να περιοριστεί στο τέταρτο τρίμηνο στο 4,25%.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη