26 Ιουν 2012

Σφοδρές αντιδράσεις για τη χορηγία της Coca Cola σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Προσβλητική θεωρούν οι εκπαιδευτικοί την καμπάνια της εταιρείας Coca Cola - 3Ε, η οποία ζητά από γονείς και μαθητές να υποδείξουν σε σελίδα της στο facebook, ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης, που θέλουν να ανακαινίσει η εταιρεία. Συμμετέχουν-συνεργάζονται  οι δήμοι Θεσσαλονίκης (Μπουτάρης), Κορδελιού-Ευόσμου (Στάθης Λαφαζανίδης) και....
 Παύλου Μελά (Διαμαντής Παπαδόπουλος).


Επιστολή για το θέμα απέστειλλε η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε την:

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 25/06/2012
Πρ. Κορομηλά 51
Τηλ./FAX 2310-229389
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
.
ΠΡΟΣ
• Σχολεία Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ
• Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ-Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
• ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΑ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ ΑΝ.- ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
• ΑΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΔΕ

Θέμα: Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ-Θ την Τετάρτη 27/6/2012, στις 12.30 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά της προσβλητικής καμπάνιας της εταιρείας Coca Cola – 3Ε στα σχολεία.


Η εταιρεία Coca Cola – 3Ε αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης εισβάλλει στα σχολεία. Με τη στήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και μέσα από ένα πρόγραμμα που το βαφτίζει «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!» θα επιχορηγήσει επισκευές σε ένα από τα 13 σχολεία που έχουν υποδείξει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Εύοσμου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Το σχολείο θα επιλεγεί, ψηφίζοντας οι μαθητές και όποιος θέλει μέσω Facebook ή στις ειδικές κάλπες που έχουν εγκαταστήσει οι Δήμοι.
Με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης να οξύνει στο έπακρο τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία η Coca Cola, η γνωστή πολυεθνική που αποκομίζει τεράστια κέρδη, πουλώντας αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια και τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρόσφατα προχώρησαν σε μεγαλειώδη αγώνα διαρκείας για να τα υπερασπίσουν, βρήκε την ευκαιρία να αναβαθμιστεί στα μάτια της κοινωνίας!
Τα σχολεία κυριολεκτικά του ΔΝΤ θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν στο διάβα τους τα μέτρα οπισθοδρόμησης που μας επιβάλλουν από κοινού ΕΕ, τρόικα και αλλεπάλληλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Η κατάσταση αυτή θα γενικευτεί και θα επιβληθεί, αν επιτρέψουμε τις εταιρίες να κατακλύσουν τα σχολεία μας, άλλες να χορηγούν βιβλία, άλλες να κάνουν γυμναστήρια, καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο.
Tα σχολεία μας θα έχουν μετατραπεί σε παραμάγαζα των εταιρειών και θα προωθούν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κέρδος. Τα σχολεία δεν θα προάγουν στους μαθητές τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της συνευθύνης και της κατανόησης του εαυτού τους όπως είναι ο προορισμός τους, αλλά τον ανταγωνισμό, τον ατομισμό και τον άκρατο ωφελιμισμό.

Να τους σταματήσουμε

Καλούμαστε να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε και να σταματήσουμε τους χορηγούς που βρήκαν άλλη μια ευκαιρία για να εισέλθουν στα σχολεία, να εμπορευματικοποιήσουν την παιδεία, να προωθήσουν τα σχέδια τους για μια παιδεία προσαρμοσμένη στους νόμους της αγοράς. Να αντιδράσουμε ενάντια:
• στους «καλλικρατικούς» δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, δήμους – επιχειρήσεις, δήμους φορομπήχτες, με Δημάρχους manager-dealer των ιδιωτικών συμφερόντων που έδωσαν την άδεια στην εταιρία-χορηγό να. μπει στα σχολεία μας. Απαιτούμε να ακυρώσουν τη συμφωνία και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων τους.
• στο υπουργείο Παιδείας και στις διοικήσεις της εκπαίδευσης που ενέκριναν και επέτρεψαν στην εταιρία της Coca Cola να μπει στα σχολεία μας.
• στις πολιτικές εξυπηρέτησης των δανειστών και στις πολιτικές που θέλουν να γίνουμε θυσία για τα κέρδη των πολυεθνικών.
Να αγωνιστούμε για μια άλλη πολιτική, μια άλλη πορεία σε αντίθεση με το σχολείο της Ε.Ε. του ΔΝΤ και την κοινωνία του κέρδους.
Έξω οι εταιρείες από τα σχολεία !
Τη διάλυση του σχολείου μας δεν …θα τη «χωνέψουμε» με coca –cola!!

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ-Θ την Τετάρτη 27/6/2012, στις 12.30,
στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ TΡΑΝΟΣ                                                                                            
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη