17 Ιουλ 2012

Άρθρο μας τον ΔΕΚ 2009 Ο νέος «εμφύλιος» της Ελλάδας δεν θα είναι μεταξύ κομουνιστών και δεξιών...


Τα παρακάτω τα γράφαμε τον Δεκέμβριο του 2009
(οπότε τα πρόσωπα της εποχής πρέπει να αντικατασταθούν με τα σύχρονα. Δηλαδή όπου Παπακωνσταντίνου βάλτε Στουρνάρας κλπ)
Φυσικά η τότε κυβέρνηση το αγνόησε. Ελπίζουμε η τρέχουσα κυβέρνηση να το διαβάσει και να καταλάβει τι θέλει να πει... Έστω και τώρα πολλά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν!

Στην χώρα που ένα παιδί του δημοτικού στην ερώτηση.. τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις, απαντά "ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ"… κάποιοι επιμένουν στα τεκμήρια και την "αντικειμενική φορολόγηση"…

Ο νέος «εμφύλιος» της Ελλάδας δεν θα είναι μεταξύ κομουνιστών και δεξιών… πιθανών να είναι μεταξύ…. 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ !


Κε Παπακωνσταντίνου… παρακαλώ συμμαζέψτε πρώτα τον δημόσιο τομέα, ώστε να μην παίρνει μερίδιο της αγοράς (με μαύρο τρόπο!) από τους ελεύθερους επαγγελματίες και μετά να επιμείνετε σε μέτρα κατά της "φοροδιαφυγής" του Ιδιωτικού τομέα!

Όλες αυτές τις μέρες, διαβάζω άρθρα, ανακοινώσεις, προτάσεις… λόγια λόγια λόγια…

Στο opengov προχθές το βράδυ, διάβασα σχετικά με το φορολογικό σύστημα… εκατοντάδες σχόλια… μήπως και καταλάβω τι θέλει ο κόσμος… οι συνάνθρωποί μου δηλαδή…

Χ Α Ο Σ ! μόνο αυτό σας λέω…

Άνθρωποι με παρατσούκλια επώνυμοι, επώνυμοι-ανώνυμοι ή ανώνυμοι… γράφουν μερικές φορές τεκμηριωμένα, άλλες όχι, άλλες ανορθόγραφα, άλλες σαν απόφοιτοι νηπιαγωγείου… γενικά… ΟΤΙ ΝΑ' ΝΑΙ….

Το συμπέρασμα που έβγαλα; Μάλλον ζω σε διαφορετικό κόσμο!

Όμως παρατήρησα κάτι το οποίο.. γενικά (αλήθεια γιατί;) ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ!
Το θέμα της φορολόγησης των δεύτερων ή και τρίτων δουλειών των δημοσίων υπαλλήλων, που πολλές φορές τους δίνουν το κύριο εισόδημα, γιατί δεν το αγγίζει κανείς;

Δεν είναι λίγες οι φορές, που η δουλειά κάποιων στο δημόσιο, λειτουργεί ως χώρος δημοσίων σχέσεων και εύρεση πληροφοριών ή και μηχανισμών για την ολοκλήρωση υποθέσεων… κλπ κλπ

Μιλάω για όλους αυτούς τους κυρίους και κυρίες, που όταν έχεις κάποιο πρόβλημα να αντιμετωπίσεις, σου πλασάρουν ένα νούμερο από κινητό για να τους καλέσεις το απόγευμα ή ακόμη σου δίνουν την κάρτα τους!

Πως εξηγείτε όμως, ότι ΟΛΟΙ στρέφονται ΜΟΝΟΝ, κατά του ιδιωτικού τομέα… του κακού τομέα της χώρας που φοροδιαφεύγει και πίνει το αίμα των «υπόλοιπων… Ελλήνων» και ΚΑΝΕΙΣ με τον (κατά γενική ομολογία διεφθαρμένο) δημόσιο τομέα και την φορολόγηση των μαύρων εισοδημάτων του;

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «υπόλοιποι Έλληνες; Αυτοί είναι οι:

  • Ανήλικοι
  • Στρατιώτες
  • Άνεργοι
  • Δημόσιοι Υπάλληλοι
  • Συνταξιούχοι

Έχει αλήθεια αναλογιστεί κανένας, πόσο εισόδημα φοροδιαφεύγει με την μαύρη εργασία των δημόσιων υπαλλήλων (όλων των ηλικιών) και των συνταξιούχων των 45-50-55 ετών;

Έχει αλήθεια αναλογιστεί κανένας, πόσο δύσκολο είναι για κάποιον, ελεύθερο επαγγελματία, να ανταγωνιστεί έναν δημόσιο υπάλληλο, που κάνει την ίδια δουλειά με αυτόν;

Και επειδή μου αρέσει να γράφω συγκεκριμένα… διαβάστε μερικά επαγγέλματα τα οποία ο Ιδιωτικός τομέας χτυπιέται (αλύπητα όμως) από τον Δημόσιο τομέα.

Γιατροί.
Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα πρέπει να επενδύσουν απίστευτα μεγάλα ποσά σε εξοπλισμό για να κάνουν την δουλειά τους, κάτι που οι δημόσιοι κάνουν με χρήση των μηχανημάτων του δημοσίου, υπό πολύ θολές συνθήκες και όρους.

Μηχανικοί.
Πλήθος υποθέσεων, όπως οικοδομικές άδειες, νομιμοποιήσεις, τοπογραφικά διαγράμματα, διεκπεραιώνονται από τεχνικούς (και όχι μόνο) του δημόσιου τομέα με χρήση σφραγίδων κάποιων μηχανικών (εδώ φταίνε και οι συγκεκριμένοι μηχανικοί…).

Τεχνικά επαγγέλματα.
Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, βαφείς, κλπ κλπ
Βρίσκουν πολλές φορές απέναντί τους «προσφορές» από δημοσίους υπαλλήλους που στον «ελεύθερο χρόνο» τους, κάνουν αυτά τα επαγγέλματα.

Λογιστές.
Επίσης πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, «κρατάνε» τα βιβλία μεγάλης μερίδας ιδιωτών.
Πολλοί έχουν και λογιστικά γραφεία ή είναι πίσω από αυτά!

Ενοικιαζόμενα δωμάτια - τουρισμός
Πάρα πολλοί έχουν κάνει έναρξη σε άλλα ονόματα και διαχειρίζονται επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

Καθηγητές - εκπαίδευση
Εδώ όλοι μας ξέρουμε το πρόβλημα…
Το πρωί καθηγητής στα σχολεία, το απόγευμα σβάρνα τα σπίτια για ιδιαίτερα κλπ

Δημοσιογράφοι
Μην νομίζετε ότι οι δημοσιογράφοι τα έχουν μόνο με τους bloggers… έχουν και αυτοί τα θέματάκια τους με το δημόσιο σύστημα… (λιγότερα πάντως με άλλους).

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες… αλλά δυστυχώς (πιστέψτε με) δεν έχω χρόνο…

Τέλος να πούμε ότι οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι – ελέυθεροι επαγγελματίες… έχουν πλέον οργανωθεί και «κρύβονται» πίσω από γραφεία και εταιρίες και κανείς (;) δεν μπορεί να τους κάνει καλά… (Ούτε εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου, για τολμήστε!)

Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι…
Γιατί, ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται με αυτό το τόσο μεγάλο πρόβλημα;
(το οποίο «πνίγει» τους ελεύθερους επαγγελματίες και να με θυμηθείτε… θα αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις, όσο βαθαίνει η κρίση και όσο περνάνε τα χρόνια). Θα πρέπει να παραμείνει η μονιμότητα στους δημοσίους υπαλλήλους;


Για αυτό σας λέω…ο νέος «εμφύλιος» της Ελλάδας δεν θα είναι μεταξύ κουμουνιστών και δεξιών, θα είναι μεταξύ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ! Γράψτε το!



Δεκέμβριος 2009
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη