6 Ιουλ 2012

Η……… ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 του Βλάση Γωγούση
-«Άϊντε παππού, τέλειωνε, μια ώρα με σένα θα ασχολούμαστε!!!»
Τάλεγε ,κρατώντας στ`όνα χέρι το κινητό και στ` άλλο τον….

φραπέ της !

Ποια;;;, μια σπιθαμιαία, κακομούτσουνη,  χαμηλόβαθμη Δημόσια Υπάλληλος , απευθυνόμενη σ`έναν οξυτενή . ευπρεπώς….ενδεδυμένο, ηλικιωμένο κύριο.

Ο…περί ου, κοσμήτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. ,παλαιός πολεμιστής στο Βίτσι Γράμμο , ( δεν έχει σημασία από ποια μεριά !),διακεκριμένος συγγραφέας και πρωτοπόρος στον αγώνα κατά των  Ναρκωτικών  ( βραβείο Ακαδημίας Αθηνών ) με έντονη συμμετοχή στην πανελλήνια προσπάθεια οργάνωσης της αιμοδοσίας, και  άλλες δραστηριότητες για τις οποίες  δεν δέχθηκε ούτε  καν την νόμιμη  αμοιβή του.

Εκτός των άλλων ο…..«παπούς » είχε διατελέσει   πρόεδρος ενός εκ των μεγαλυτέρων Νοσοκομείων της χώρας, με ….3.500  ιατρούς και υπαλλήλους εκ των οποίων οι 55 Καθηγητές Πανεπιστημίου !

Η……διαμάχη δημιουργήθηκε  όταν ο…….ήρωάς μας  , προσήλθε  για…… 8η φορά, περιφερόμενος από Εφορία σε Εφορία …  εκλιπαρώντας για την τοποθέτηση μιας ….σφραγίδας  σε ένα  «μπλοκάκι  αποδείξεων  παροχής υπηρεσιών» , που είχε λήξει προ….15 ετίας.!!

Η …σπιθαμιαία εκπρόσωπος της παντοδύναμης Κρατικής μηχανής επανέλαβε : -« σε σένα μιλάω, δεν ακούς ;;;»

Ο…παπούς άκουγε, αλλά  την ίδια ώρα …εντός του άρχισαν να αφυπνίζονται και να δραστηριοποιούνται  τα εν υπνώσει διατελούντα στοιχεία γενετικού υλικού, τα –με  άλλα λόγια- και …αρχέγονα γονίδιά ονομαζόμενα .

Και τότε, τότε ξύπνησε μέσα του, ο λήσταρχος  Νταβέλης, ο γέρος του Μωρηά,  , ο Βασίλειος ο….Βουλγαροκτόνος  ,
μέχρι  και στα ..γονίδια του …..Λεωνίδα ,με  τους 300  ( αφαιρουμένων των…μηδενικών ) έφθασε η….αναδρομή !

 Και :….-  « τι είπες  βρε…αποβολή , ανεφώνησε !

Πλύνε το στόμα σου με τον βρωμο…φραπέ σου  πρώτα κι` ύστερα  πες στον κόσμο  ( την ατέλειωτη ουρά των αναμενόντων εννοούσε)  πως προσλήφθηκες σ` αυτή τη θέση.

Πες `τους πως για να διοριστείς ( απ` το παράθυρο ) σερνόσουνα γονατιστή προς τον   «αρμόδιο ..παράγοντα » για να τον προσκυνήσεις   ως εκεί που ….έφθανες !!

Πες` τους πως έτσι υπέγραψες την πρώτη 8μηνή σου σύμβαση που την μετέτρεψες σιγά-σιγά σε…..αορίστου χρόνου. Πες`τους γιατί την βλέπεις ( ο…γέρων είχε αρπάξει την…σφραγίδα  ) , θα σου τη  δώσω να τη φάς !! »

Η…..τάπα κόντηνε μια πιθαμή ακόμη και…… « τι είναι αυτά που λέτε κύριε »  ( πληθυντικός και κύριος ξαφνικά ο παππούς ) ,ψέλισε, το..πλήθος αρπαξε τον εν εξάλλω καταστάσει  γέρο του…Μωρηά, ενώ την ίδια  ώρα  ενοχληθείς απ` τις φωνές εξήλθε του γραφείου του ο κύριος…  προϊστάμενος !

Ενημερώθηκε  για τα διατρέξαντα  - εν τάχει - από τα…πλήθη και στραφείς προς τον …Νταβέλη είπε :
«Τι το περάσαμε μπάρμπα εδώ , αμπέλι ξέφραγο;;
Τσακίσου φύγε γιατί τώρα τηλεφωνώ στο 100 να σε μαζέψει !».
Το 100 δεν ήρθε ( ξέμεινε  από το πίσω αριστερό του λάστιχο, δεν είχε και…βενζίνη ) , ο  ( κοτσανάτος)  παππούς άρπαξε τον ( διορισθέντα προ…15τίας ως …θυρωρό  και με την τακτική του «καλό παιδί ,δικός  μας είναι », αναρριχήθηκε στη θέση του προϊσταμένου ) και τον έκανε τουλούμι στο ξύλο !

Μου το διηγήθηκε .- μα τω Θεώ σας λέω -  αυτόπτης μάρτυρας ,ένας από τους 5 της …ουράς αναμονής  , που συνόδευσαν τον  παππού στο τμήμα για να καταθέσουν σαν μάρτυρες …υπεράσπισεώς του !

Αυτά συνέβησαν αγαπητοί μου  χθες ,  στην Ελλάδα της…αναδιαπραγμάτευσης  του…..Μνημονίου

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη