19 Ιουλ 2012

ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΧΘΕΣ!)

του Βλάση Γωγούση

Τον παραπάνω ( ……ανατρεπτικό ) τίτλο , ανέγραφε ( με πολλή….κακία ! ) στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ » , ( ξέρετε αυτουνού , του ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, που λέγεται ότι πούλησε έναντι 5,5 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ ένα ΡΟΖ DVD στο οποίο –έτσι λέν , όρκο δεν παίρνω –εμφανίζεται ο τότε παντοδύναμος Γραμματεύς Πολιτισμού και η ωραία ιδιαιτέρα του , να..
κάνουν..τσαχπινιές…..Θεόγυμνοι !!).

Αυτός λοιπόν ο Θέμος ,( που – στη συνέχεια- προσπάθησε να βγάλει λάθρα τις επιταγές των εκατομμυρίων στην Ελβετία και τον…τσάκωσαν ) ,αυτός λοιπόν…..αγανακτεί γιατί άργησαν να κοπούνε οι συντάξεις των δικηγόρων , των γιατρών, των φαρμακοποιών, των μηχανικών και των Πανεπιστημιακών δασκάλων.!
Ο κύριος Θέμος, πήρε μια φράση που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και την έκανε σημαία πρωτοσέλιδη.
Ξέχασε βέβαια να μας πει πως
μια ζωή ολόκληρη στους παραπάνω γίνονταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ κρατήσεις ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΑΜΕΙΑ , όταν εργάζονταν ταυτόχρονα και σαν ελεύθεροι επαγγελματίες..
Στους ….διπλοεργαζομένους αυτούς, , όταν στα νειάτα τους, τους ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ να καταβάλουν εισφορές σε δυό ταμεία τους λέγανε :

« Μην διαμαρτύρεσθε, θα δείτε τι καλά θα είναι όταν στα γεράματά σας, θα παίρνετε 2 συντάξεις !!».
Και έτσι , εκόντες-άκοντες, πλήρωναν επί 25, 30,35 ή και παραπάνω χρόνια διπλές εισφορές.
Κι` έρχεται τώρα ο (δήθεν) αφελής Αναστασιάδης να…σκούζει, γιατί δεν κόπηκαν ακόμη οι …διπλές συντάξεις !.
Και βέβαια, επειδή ο κύριος Θέμος ούτε αφελής ,ούτε άσχετος είναι, τόβαλε και πρωτοσέλιδο κι` έτσι με τη μέθοδο της αναπαραγωγής ( κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα κ.α. ) έκανε τον θριαμβευτικό γύρο του θανάτου των…διπλών συντάξεων


Η υπόθεση προσφέρεται βέβαια για φθηνή λαϊκή κατανάλωση, γιατί οι πολλοί λένε « εμείς μία και αυτοί δύο , γιατί; »
Γιατί-απαντώ εγώ ( που είμαι διπλοσυνταξιούχος ) - όταν εμείς μια ζωή τα «ακουμπούσαμε » ( ζεστά-καυτά ) σε δυό ταμεία, πολλοί από σας ( δεν λέω όλοι/ες ),) βρίσκατε χίλιους τρόπους να ξεφεύγετε.
Και να οι δήθεν ….αναπηρίες, να οι αναγνωρίσεις ( ψευτο) πλασματικών ετών εργασίας, να η μεταφορά δεκάδων ετών (μαϊμού ) χρόνων εργασίας σε ανατολικές χώρες, να τα ( δήθεν ) βαρέα και ανθυγιεινά, και τώρα …άρον-άρον σταύρωσον…..ημάς.
Εγώ δεν θάχα αντίρρηση να μας επιστραφούν ( εντόκως ) όλες οι καταβολές του ενός ταμείου και να καταργηθεί η δεύτερη σύνταξη.
Τ` άλλα τα` ακούω…βερεσέ.
Και επί τέλους αν θέλετε να καταργηθούν οι κοινωνικές τάξεις ( που ακόμα και στις αγέλες των ζώων υπάρχουν) κάν`τε την ….επανάστασή σας. Σύνθημα :
ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΟΛΩΝ ΠΡΟΣ τα …..ΚΑΤΩ.

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη