10 Ιουλ 2012

Τελικά ποιά είναι η αληθινή αλήθεια;

Ο υφυπουργός Ν. Νικολόπουλος παραιτήθηκε επειδή δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών «που κάνουν για τα δύσκολα», μας ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής της ΝΔ εκλεγόμενος από τους ψηφοφόρους του πατέρα του, ο οποίος διετέλεσε επί σειράν ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα αψύς, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι χαστούκισε..
μέσα στη Βουλή τον βουλευτή τού ΚΚΕ Στρατή Κόρακα για λόγους τιμής. Έτσι ‘ξηγιούνται οι πολύ σοσιαλιστές που βδελύσσονται τη Χρυσή Αυγή, την οποίαν έχουν ταυτίσει με τραμπουκισμούς και ξυλοφορτώματα. Πάλι καλά που ο υιός υβρίζει λόγω και όχι έργω ως ο πατήρ.
Ο παραιτηθείς υφυπουργός δήλωσε ότι μοναδικό λόγο της παραίτησής του αποτελεί το γεγονός ότι δεν μπορούσε να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του περί επαναδιαπραγματεύσεως του Μνημονίου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες, μάλλον αξιόπιστες, εξηγούν ότι ο Νικολόπουλος δεν άντεξε το ιταμό ύφος των εκπροσώπων της τρόικα - αυτών που είναι συνεργάτες και όχι ελεγκτές κατά τον γελωτοποιό με το σοβαρό ύφος που ακούει στο όνομα Χατζηδάκης - οι οποίοι είπαν ορθά κοφτά στον Νικολόπουλο «Δεν έχετε κάνει 4 πράγματα, τα οποία πρέπει να κάνετε. Όσο για διαπραγμάτευση, αυτά στο Eurogroup καθότι εμείς είμαστε αναρμόδιοι». Πήγαν, δηλαδή, τρία τσουτσέκια/συνεργάτες/ελεγκτές και έδωσαν τελεσίγραφο αφήνοντας τον Νικολόπουλο σύξυλο. Κι’ εκείνος δεν έβγαλε άχνα το Σάββατο και την Κυριακή στη Βουλή. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον εαυτό του και αμέσως μετά τον έπαυσε από υπουργό. Ίσως και να είναι έτσι, αφού ενδεχόμενη παραίτησή του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα προκαλούσε μετά βεβαιότητος σοβαρά προβλήματα στη συγκυβέρνηση, αν όχι τη διάλυσή της. Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, η στάση τού Νικολόπουλου υπήρξε απολύτως fair και καθόλου unfair κύριε Σαμαρά.
Κύκλοι, τώρα, της ΝΔ διαδίδουν ότι η παραίτηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο υπουργός Βρούτσης δεν εκχώρησε στον υφυπουργό Νικολόπουλο αρκετές αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και εκείνη του ΟΑΕΔ. Το τελευταίο αποτελεί φοβερή μπηχτή, αφού όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ότι στον ΟΑΕΔ υπάρχει πολύ «πελατειακό» ψωμί, αλλά και πολλά προγράμματα επιμόρφωσης ποικιλοτρόπως επιδοτούμενα. Δεν ξεχνάμε τον διοικητή του κ. Ηλία Κικίλια και τα κολπάκια του. Αλήθεια, αυτό το μπουμπούκι παραμένει στη θέση του;
Τελικά ποιά είναι η αλήθεια; Θα μπορέσουμε έστω και μια φορά να πληροφορηθούμε την πραγματική αιτία των πολιτικών γεγονότων; Αν κρίνω, πάντως, με γνώμονα την παραδοσιακή συμπεριφορά όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών, η τρίτη αλήθεια φαντάζει πιο αληθινή. Ελπίζω να μην αδικώ τον παραιτηθέντα.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη