17 Ιουλ 2012

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την ΕΥΠ (ΣΧΟΛΙΟ)

Κατ'αρχήν το γενικότερο πνεύμα του άρθρου (όσοι δεν το διαβάσατε κλικ εδώ) είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει επί παραδείγματι προσπάθεια πρόσληψης νεαρού Ελληνα χάκερ πριν αρκετά χρόνια αφότου απαλλάχθηκε από δικαστικές κατηγορίες. Ο νεαρός προτίμησε το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Αυτά είχαν γραφεί στον τύπο.
Δεν νομίζω ότι είναι δουλειά της ΕΥΠ να κάνει scouting.... ταλέντων σε πληροφορική κλπ. Αυτό πρέπει να γίνεται από άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής πολιτείας που θα προσλαμβάνουν κόσμο για να κάνουν έρευνα και κατόπιν να προωθούνται τα προϊόντα της έρευνας στις αρχές ασφαλείας γενικώς. Αυτή η μαζική στρατολόγηση που γίνεται πχ από την CIA στα Αμερικανικά πανεπιστήμια δεν μπορεί να γίνει εδώ με την ίδια φιλοσοφία.

Άλλο κρίσιμο θέμα είναι το σπάσιμο της ΕΥΠ σε δύο μέρη, ένα για την ασφάλεια στο εσωτερικό και ένα για την δράση στο εξωτερικό όπως συμβαίνει σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο κλπ. Το πιο σωστό είναι να ιδρυθεί νέα υπηρεσία που θα είναι υπεύθυνη για την συλλογή πληροφοριών και την δράση στο εξωτερικό. Θα μου πείτε σε τέτοιες εποχές στενότητας, οκ αλλά αν υπήρχε αυτό από το 1980-90 θα είχαμε γλυτώσει ίσως από πολλά παρατράγουδα όπως η υπόθεση Λάλα.

Συμμετείχα με χιλιάδες άλλους σε έναν διαγωνισμό για πρόσληψη στην ΕΥΠ πριν αρκετά χρόνια όταν ήμουν στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας, στον τομέα που σπούδασα. Θα πω το εξής; Kανείς δεν με ρώτησε τι γνώσεις έχω στο αντικείμενο των πληροφοριών, των υπηρεσιών πληροφοριών και γενικά σε θέματα που μπορεί να γνωρίζει κάποιος από ανοικτές η αποχαρακτηρισμένες πηγές. Πήγα στην συνέντευξη η οποία ήταν εντελώς τυπική για όλους, έχοντας μαζί μου μία εργασία που είχα γράψει τότε για το ποιος ήταν ο περίφημος πέμπτος πράκτορας εκ της πεντάδας των κατασκόπων του Κέμπριτζ. Πίστευα ότι η συνέντευξη θα ήταν επί της ουσίας και δεν ήταν ,όχι με ευθύνη βέβαια των υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Φεύγοντας πέταξα την εργασία σε έναν κάδο απορριμάτων και βλαστήμησα την ώρα και την στιγμή που έχασα δύο ημέρες για να κατέβω στην Αθήνα για την συνέντευξη.Πάντως οι γυναίκες υπάλληλοι της ΕΥΠ που είδα ήταν πραγματικές κούκλες, συγχαρητήρια. Αν και η τεχνική honey trap είναι κλασσική δεν αρκεί μόνο αυτή αγαπητοί φίλοι της ΕΥΠ.

Αυτά.
TK
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη