26 Ιουλ 2012

Συνάντηση Στέλιου Παπαθεμελή με το Δ.Σ. της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής


Το Δ.Σ. της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής ευρισκόμενο στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης , κ. Στέλιο Παπαθεμελή, τον οποίο ενημέρωσε για τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ.
Υπήρξε σημαντική η επισήμανση που έκαναν οι Ομογενείς αναφορικά με πρόσφατη επίσκεψή τους στο Κογκρέσο, όπου η γνωστή φιλελληνίδα βουλευτής κα Καρολάιν Μαλόνι, τους επέδειξε σχέδιο Ψηφίσματος, προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, που ετοίμασε για το σκοπιανό. Αίτημα του να...
πιέσουν οι ΗΠΑ τα Σκόπια να αποδεχθούν τη «σύνθετη ονομασία». Το απίστευτο είναι ότι η παράγραφος αυτή υπαγορεύθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον. Ευτυχώς η παρέμβαση της Παμμακεδονικής απέτρεψε το μοιραίο και το ψήφισμα διατυπώθηκε σωστά: Ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα.
Ανάλογη αλγεινή έκπληξη δοκίμασαν οι ηγέτες της Παμμακεδονικής, επισκεπτόμενοι τον διαχειριζόμενο το σκοπιανό πρέσβη κ. Βασιλάκη στη Νέα Υόρκη, ο οποίος τους ανακοίνωσε ωμά ότι η επίσημη ελληνική θέση είναι η σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό κ.λ.π.
Ο κ. Παπαθεμελής ζήτησε από τους Μακεδόνες Ομογενείς να ασκήσουν διπλή πίεση, στα αμερικανικά κέντρα αποφάσεων υπέρ των εθνικών μας θέσεων και στην ελληνική πολιτική τάξη να καταγγείλει κατεπειγόντως την Ενδιάμεση Συμφωνία, να ανακαλέσει την πρόταση για σύνθετη και να επαναφέρει το ζήτημα στη φυσική του αφετηρία: ονομασία χωρίς το Μακεδονία ή παράγωγα.

TaXalia

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη