31 Ιουλ 2012

Πέθανε ο Χρίστος Τσολάκης

Φτωχότερα είναι από χθες τα ελληνικά γράμματα μετά τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή Νεοελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρίστου Τσολάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 χρόνων.
Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΤ3:



Δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, Χρ. Τσολάκη

«Θεωρώ απίστευτα τυχερό τον εαυτό μου που είχα δάσκαλο το Χρίστο Τσολάκη στα όμορφα χρόνια του Πειραματικού Σχολείου. Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο όταν στα επόμενα χρόνια, σε κρίσιμες και αποφασιστικές στιγμές της ζωής μου ήταν δίπλα μου. Την ίδια αγαθή τύχη είχαν και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας και αυτή είναι η μεγάλη κληρονομιά του Χρίστου Τσολάκη στη γενιά μας. Το έργο του, συγγραφικό αλλά κυρίως παιδαγωγικό, είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας της πόλης και της χώρας μας, και διασφαλίζει για εκείνον τη θέση του στην ιστορία. Είναι όμως κρίμα που σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή ένας διανοούμενος αλλά και ένας πολίτης της καθημερινότητας, ένας άνθρωπος της σκέψης αλλά και της πράξης δεν θα είναι δίπλα μας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη