18 Ιουλ 2012

Αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. για δυό ημέρες

 Μοναδικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11 Ιουλίου. Ο λόγος: ο 19χρονος Αλέξανδρος είδε το άπιαστό του όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά, με τη βοήθεια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Η ευχή του ήταν: να γίνει αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Ο Αλέξανδρος λατρεύει την Αστυνομία και..
τις μηχανές και χρόνια τώρα παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα δρώμενα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ονειρεύεται τη μέρα που θα μπορέσει να ενταχθεί σε αυτή. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δέχτηκε αμέσως το κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και έπειτα από μια άψογη συνεργασία, το όνειρο του Αλέξανδρου έγινε πραγματικότητα.

Η ευχή του διήρκησε δύο μέρες: η πρώτη μέρα είχε να κάνει με την εκπαίδευση του Αλέξανδρου στη σκοποβολή καθώς και με την ξενάγησή του στους χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη μέρα ήταν από την αρχή συγκινητική για τον Αλέξανδρο. Περίπου 20 μηχανές παρατάχθηκαν προς τιμήν του και με τον Προϊστάμενο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ντελή Στυλιανό καθοδηγητή, δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές πριν να ξεκινήσουνε για τις περιπολίες τους. Όλοι οι αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. «αγκάλιασαν» τον Αλέξανδρο σαν να ήταν συνάδελφός τους και ο μικρός ένιωσε πραγματικά μέρος του συνόλου. Συνέχεια είχε η περιπολία σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης με τον Αλέξανδρο ενεργό μέλος. Η μέρα κατέληξε στην καφετέρια του Αστυνομικού Μεγάρου, όπου όλες οι Ομάδες επέστρεψαν από τις βάρδιές τους και ήρθαν να γνωρίσουνε τον Αλέξανδρο από κοντά, να φωτογραφηθούν και να ανταλλάξουνε εντυπώσεις και απόψεις για την Ελληνική Αστυνομία και όχι μόνο! Το παρόν δώσανε και ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Παπαδόπουλος Δημήτρης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Κούκιος Τρύφωνας.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος) θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα: τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Παπαδόπουλο Δημήτρη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Κούκιο Τρύφωνας, τον Προϊστάμενο Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ντελή Στυλιανό, και όλους τους αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για την ευγενική τους συνεισφορά στην ευχή του Αλέξανδρου.
Επίσης τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της ευχής. Συγκεκριμένα:

Τους κυρίους Ξενοφών Ρωσσίδη και Αλέξαδρο Κοκκινίδη και τις κυρίες Εύη Μαυρομάτη και Χριστίνα Φτεργιώτη για τη φωτογραφική και βιντεο-κάλυψη της ευχής.

Τον κύριο Γιάννη Σεμιτζόγλου για το μοντάζ του βίντεο της ευχής.

Την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Avis για την προσφορά αυτοκινήτου.

Τις εταιρίες Moto Market και Αναβάτης για την έκπτωση στην ένδυση του παιδιού.

Και φυσικά τις εθελόντριες και τους εθελοντές του οργανισμού, για τη συνεχή ανιδιοτελή βοήθεια που προσφέρουν στον οργανισμό.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός, που εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, από 3 έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από σοβαρές αρρώστιες, απειλητικές για τη ζωή τους. Μέσα από τη διαδικασία μιας Ευχής, δημιουργούμε για τα παιδιά και την οικογένειά τους αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις, με ένα και μοναδικό σκοπό. Να γεμίσουν δύναμη! Να πιστέψουν στη ζωή! Να την ξανακερδίσουν!

Είναι παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού Make-A-Wish International, ο οποίος έχει παρουσία σε πάνω από 37 χώρες. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του, έχει εκπληρώσει περισσότερα από 960 παιδικά όνειρα στα 16 χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη