29 Ιουλ 2012

Ο Χρήστος Μαγγούτας απαντά στην κριτική που του ασκήθηκε...

Αγαπητέ Κώστα
Ουσιαστικά δε διαφωνώ με όσα γράφεις (διαβάστε εδώ), απλά βλέπουμε το ίδιο πράγμα από διαφορετική σκοπιά.
Ασφαλώς συμφωνούμε ότι εδώ και 30 ίσως χρόνια η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο μετανάστη που μπορεί να είναι και εγκληματίας. Δυστυχώς καμιά κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε το θέμα, π.χ. να πει ότι «χρειαζόμαστε 20,000 μετανάστες το χρόνο, με αυτές τις ειδικότητες, με καθαρό ποινικό και ιατρικό μητρώο» κλπ.Αποτέλεσμα αυτού είναι να βρίσκεται στην Ελλάδα.... κάθε καρυδιάς καρύδι, να τρέμει ο κόσμος να κινηθεί στους δρόμους, ακόμα και να κοιμηθεί στο σπίτι του (κάποιος αναγνώστης μου έγραφε: «έτσι όπως πάμε τη νύχτα θα φυλάμε βάρδιες στο σπίτι μου».

Αυτό το συναίσθημα του κόσμου το συνέλαβε η Βούλα Παπαχρήστου και με τον αυθορμητισμό που έχει η νεολαία το έγραψε στο σάιτ της.

Εδώ αρχίζουμε να διαφωνούμε: το πρόβλημα της μετανάστευσης της Ελλάδας, πιθανά και ο σχεδιασμένος πολιτιστικός εκφυλισμός της από κέντρα του εξωτερικού που έδρασαν – και δρουν—μέσα από πολιτικά πιόνια δεν είναι θέμα της ΔΟΕ. Αν δεν το έκανε η ΕΟΕ θα το έκανε σίγουρα η ΔΟΕ γιατί σ’ αυτήν την αδελφοσύνη των λαών στηρίζονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλιώς θα διαλυθούν σε μια νύχτα.

Η Βούλα είναι δημόσιο πρόσωπο, και έπρεπε είτε να σιωπά είτε να σκέφτεται πολύ πριν πει κάτι δημόσια. Δεν είναι ιδιώτης που στα 23 χρόνια της μπορεί να κάνει όσα λάθη θέλει – και σίγουρα εμείς στην ηλικία της κάναμε πολύ περισσότερα, αλλά στην παρέα μας. Η παρέα της Βούλας όμως είναι χιλιάδες συναθλητές από όλο τον κόσμο. Φαντάζεσαι τι σκάνδαλο θα γινόταν αν πήγαινε στο Λονδίνο και οι συναθλητές της αρνιόντουσαν να αγωνιστούν μαζί της; Και θα το έκαναν και οι λευκοί κι αυτό είναι βέβαιο.

Χαίρομαι που η Βούλα πήρε την ευθύνη, τη δύναμη και τόλμη – σαν αγωνίστρια σε ένα άλλο χώρο πια – να παραδεχτεί το λάθος της και να ξεκινήσει μια νέα πορεία.

Θα πω κάτι στους αθλητές μας κι ας το πάρει το ποτάμι: να αποφεύγουν σχόλια σε τρομερά ευαίσθητα θέματα όπως είναι οι φυλετικές διακρίσεις, η σωματική διάπλαση, η ηλικία κλπ.

Παράλληλα ελπίζω οι πατριώτες Έλληνες που επί δεκαετίες επέτρεψαν στους πολιτικούς τους να καθυποτάξουν ή να ευτελίσουν την Ελλάδα, κάποτε να αντιδράσουν (όχι δεν πρόκειται να προτείνω το κόμμα που θα μας «σώσει»!).

Σ’ ευχαριστώ για το γράμμα σου που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω πιο σαφής.

Χρήστος Μαγγούτας

ΥΓ Θα σου πω μια περίπτωση που μοιάζει με επιστημονική φαντασία: Κάποια ήρθε στον Καναδά ενώ ήταν έγκυος με δόλο να μείνει στη χώρα. Ο τοκετός ήταν πρόωρος και σύμφωνα με τον καναδικό νόμο όποιος γεννιέται στον Καναδά αποκτά αυτόματα την καναδική υπηκοότητα. Η καναδική κυβέρνηση χρησιμοποίησε αεροπλάνο εφοδιασμένο με το ό,τι χρειαζόταν για τον τοκετό, την πήγε εκτός του καναδικού εναέριου χώρου για να γεννήσει και σε μερικές μέρες την ξανάστειλε στην πατρίδα της, δίνοντάς της και μια αίτηση για νόμιμη είσοδο στον Καναδά, αν φυσικά εγκρινόταν. Όχι δε λέω ότι η Ελλάδα θα φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο, αλλά ας κάνει κάτι να απαλλαγεί από τους παράνομους μετανάστες. Κι αυτό είναι δικό της πρόβλημα, όχι της ΔΟΕ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη