3 Αυγ 2012

η ΣΦΑΓΗ των ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

του Βλάση Γωγούση

Και μη χειρότερα, φίλοι μου αναγνώστες !
Αυτά τα πράγματα μόνο στην Ζιμπάμπουε συμβαίνουν ! Πήραν –λέει τους συνοριοφύλακες και τους έστειλαν -που λέτε- στα……
σύνορα, άκουσον – άκουσον !!.
Ένα λαθάκι είχε γίνει , σας πληροφορώ , πριν λίγα χρόνια στην προκήρυξη διαγωνισμού «περί προσλήψεωες ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ » ήταν το σωστό και -ο δαίμων του τυπογραφείου τόκανε….ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ !».
Και βέβαια , όταν μιλάμε για αστυνομικούς εννοούμε για όργανα τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά μόνο με θέματα που έχουν σχέση με την τήρηση και την επιβολή των νόμων.
Και όχι όπως γίνεται στη Ελλαδίτσα ,όπου χιλιάδες αστυνομικοί διατίθενται στη φύλαξη «υψηλών προσώπων» , γράφε :
Νύν και πρώην προέδρων της Δημοκρατίας, νυν και πρώην πρωθυπουργών, νυν και πρώην προέδρων της Βουλής , Υπουργών, υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων, βουλευτών, δικαστών , περιφερειαρχών, Νομαρχών , Δημάρχων ,Τραπεζιτών , Διοικητών και προέδρων ΔΕΚΟ, διαφόρων … μεγαλοεπιχειρηματιών, εκδοτών, μεγαλο δημοσιογράφων, προέδρων ποδοσφαιρικών … ομάδων, ακριβοπληρωμένων ….ποδοσφαιριστών, , , και ότι άλλο βάλει ο νους σας !.
Τι έχουμε να φοβηθούμε δηλαδή μην τύχει και πάθει τίποτα κανείς απ` τους παραπάνω … εκλεκτούς και χάσει η,,,Βενετιά βελόνι;;
Να πάρουν – λέω εγώ- πληρώνοντας απ` την τσέπη τους - ιδιωτικούς σωματοφύλακες και ας τους στέλνουν να ψωνίζουν απ`τα σούπερ μάρκετ και τις «λαϊκές» τα ψώνια του σπιτιού και τις ….σερβιέτες της συμβίας τους.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πρέπει να απασχολούνται, επίσης ,με το άχαρο έργο της φύλαξης των γηπέδων . Αυτό έχουν υποχρέωση να το αναλάβουν με δικά τους έξοδα οι … αμαρτωλές ΠΑΕ και ΚΑΕ !
Βρίσκω ευκαιρία γράφοντας το άρθρο μου, να πω , επίσης , πως :
είναι απαραίτητο να πάψουν οι δικαστικοί να παραπέμπουν στο εδώλιο όσα όργανα της τάξης τραυμάτισαν η σκότωσαν επικίνδυνους κακοποιούς βρισκόμενα « εν αμύνει» ( αυτό μπορεί να αποτελεί- όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη - αντικείμενο Διοικητηκής έρευνας) και - «τέλος η έκφραση : «μπάτσοι γουρούνια - δολοφόνοι ! » να αποτελεί αδίκημα αυτεπαγγέλτως διωκόμενο…..

Μέχρι εδώ πιστεύω πως θα συμφωνείτε αλλά από δω και ύστερα θ`ανοίξω το …ρημάδι μου
και...... θα τα ψάλλω χύμα στους Συνοριοφύλακες!

Για πές`τε μου παιδάκια , όταν πανηγυρίζατε τη μέρα που σας ανακοινώθηκε η πρόσληψή σας δεν είχατε οικογένεια ( ανιόντων,

Όταν περιχαρείς διαβάζατε πως προσληφθήκατε για τη φύλαξη των συνόρων , κάνατε συμφωνία ότι θα μένατε σε ξενοδοχεία κάποιων …αστέρων` και όχι σε στρατιωτικού τύπου καταλύματα ( τολ, λυόμενα κλπ.;)
¨Η μήπως σας είπαν πως θα παίρνατε και ….bonus 800 ΕΥΡΩ , ( νάναι καλά οι δήθεν φίλοι μας οι Ευρωπαίοι )’
Γιατί λοιπόν δεν θέλετε να πάτε «εφ ω ετάχθητε ( εφ ω …..προσληφθήκατε για την ακρίβεια ) και βρίσκετε άπειρα αίολα επιχειρήματα για να αποφύγετε το αυτονόητο;;
Αυτά για σήμερα
Δρ Βλάσης Γωγούσης !

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Πληροφορήθηκα ότι αρκετούς συνοριοφύλακες τους πήρανε από κωμοπόλεις και χωριά που βρίσκονται στα σύνορα και τους μετακινούν προς Εβρο, αυτό –βεβαίως - το θεωρώ απολύτως απαράδεκτο !
Κατά τα άλλα …….εγκρίνω και χειροκροτώ το παραπάνω άρθρο μου !!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη