3 Αυγ 2012

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα για τις αποδοχές των δικαστών

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί η με αριθμό πρωτοκόλλου 55/30-7-2012 Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών με θέμα: «Αποκατάσταση του κύρους και διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των μισθών..
των Δικαστικών Λειτουργών.» .
Οι ερωτήσεις της Επίκαιρης Ερώτησης μου ήταν συγκεκριμένες και σαφείς: 
Προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις, πέραν του 38% που έχουν ήδη επιβληθεί, στους μισθούς των Δικαστικών Λειτουργών;
Πώς θα το κάνει αυτό, καθώς οι αποδοχές των Δικαστών είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένες;
Εάν υλοποιηθούν οι περικοπές ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην εργάζονται οι Δικαστές πέραν του οχταώρου καθημερινά, ούτε Σάββατα, Κυριακές και Αργίες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς να τους παρέχεται η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αλλά ταυτόχρονα το έργο τους να διατηρήσει τη σημερινή υψηλή ποιότητα και να παρέχεται με ταχύτητα. 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν παρευρέθη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ Σταϊκούρας, τόσο στη πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του απέφυγε να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα. Αναφέρθηκε γενικόλογα στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση ώστε να εξευρεθούν τα 11,5 δις που απαιτούν οι υπαλληλίσκοι των δανειστών της Χώρας.
Η συγκυβέρνηση αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας για το μέλλον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παρά τη σαφή τοποθέτηση μου ότι οι δικαστικοί Λειτουργοί είναι Άμεσα Όργανα του Κράτους και κατά το Σύνταγμα τυγχάνουν ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης.
Διερωτάται, κατόπιν αυτών, κάθε σώφρων άνθρωπος:
Δεν έχουν λάβει ακόμα αναλυτικές οδηγίες από την Τρόικα, ή δεν έχουν το θάρρος να παραδεχθούν ότι θα επιτεθούν μισθολογικά στους Δικαστικούς Λειτουργούς, προκειμένου να πλήξουν την Ελληνική Δικαιοσύνη;

Η Βουλευτής
Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη