24 Αυγ 2012

Παρέμβαση στο διάλογο Καλαμίτση - Καπρίνη

Ο διαπρεπής δικηγόρος και αρθρογράφος του taxalia Σωτήριος Καλαμίτσης, σε άρθρο του εξέφρασε την άποψη ότι η ελάχιστη έως ανύπαρκτη εγκληματικότητα των μεταναστών από τις Φιλιππίνες, οφείλεται στις θρησκευτικές τους καταβολές. Οι Φιλιππινέζοι Ασιάτες είναι Καθολικοί Χριστιανοί, σε αντίθεση με τους τριγύρω Μουσουλμάνους, οι οποίοι διαπρέπουν στην εγκληματικότητα.
Την άποψη αυτή χαρακτήρισε "εμετικό ρατιστικό παραλήρημα", ο επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής του Α.Π.Θ. Στέργιος Καπρίνης, με άρθρο του στο taxalia. Στη συνέχεια υπήρξε ..
νέος δημόσιος διάλογος των δύο επιστημόνων (εδώ), ο οποίος έληξε στην ανάρτηση αυτή.

Πριν λίγο λάβαμε από έτερο αναγνώστη από την Ολλανδία το εξής:


Φίλοι του ΤΑΧΑΛΙΑ

το ύφος της επιστολής του επίκουρου καθηγητή ψυχιατρικής κ. Στέργιου Καπρίνη είναι υβριστικό και απαράδεκτο. Ακόμα και αν έχει δίκιο σε πολλά το χάνει με το να υβρίζει άδικα έναν άνθρωπο που ούτε καν τον γνωρίζει. Ο κύριος Καλαμίτσης ουδέποτε εξαπέλυσε τετοιου είδους κείμενα ενάντια σε μη δημόσια πρόσωπα και οι επιστολές του είναι υποδείγματα κατά του ρατσισμου και της ξενοφοβίας.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, σε τρεις λέξεις και με πολύ απλά, μπακάλικα λόγια είναι :

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΡΑΤΟΥΣ

όταν μια χώρα δεν έχει κυβέρνηση αλλά εργολάβους, δεν εφαρμόζει τους νόμους, έχει βουλή μόνο για να διορίζει κουνιάδες και συμπεθέρες, ας μην περιμένουμε και πολλά. Και που υπάρχουμε ως κράτος όπως υπάρχουμε χωρίς να έχουμε γίνει Κουρδιστάν, Θαύμα Τρισμέγιστο είναι. Από την αρχαιότητα ως λαός φλερτάραμε μόνιμα με το χάος όπως φλερτάραμε με τον πολιτισμό. Πόλεις κράτη με χαοτικές διαφορές σε νόμους, πολιτισμό και οργάνωση οι οποίες τα έβρισκαν μόνο όταν εμφανιζόταν οι Πέρσες. Τον υπόλοιπο χρόνο σφάζονταν μεταξύ τους για διαφορές που ποτέ μου δεν κατάλαβα.

Προσοχή όμως, η ανυπαρξία κράτους δεν είναι οι κακοί πολιτικοί, είμαστε όλοι εμείς και εσείς. Σίγουρα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, αλλά και εμείς και εσείς που δεν φάγαμε/τε δεν σημαίνει ότι είμαστε οι αθώοι και οι καλοί. Θεωρώ ότι η έλλειψη κράτους είναι στο DNA μας. Έχουμε εφεύρει το Χάος, αποτελεί πνευματική μας ιδιοκτησία, ίσως και ο μοναδικός λόγος που υπάρχουμε.

Όσοι φίλοι πιστεύουν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ (δηλαδή οτιδήποτε αντιτείθεται στο Χάος) στην Ελλάδα θα βασανιζονται για πολλά χρόνια με σκέψεις ατέρμονες. Την στιγμή που παραδέχτηκα αυτήν την απλή θεωρία της απόλυτης έλλειψης κράτους στην Ελλάδα, έλυσα το πρόβλημά μου. Μπορείτε να το λύσετε και εσείς, θα με ευγνωμονείτε  πιστέψτε με. Δεν θα έχετε ανάγκη την γνώση, ούτε φιλοσοφικές και επιστημονικές ανησυχίες για οτιδήποτε γίνεται στον τόπο μας.

συγνώμμη για τα ορθογραφικά μου λάθη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη