23 Αυγ 2012

Γιατί συναντήθηκαν Βρούτσης - Γκιουλέκας, τι ζήτησε από τον Υπουργό ο Κώστας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση είχε χθες, Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με τον οποίο συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν στην δραματική αύξηση των ανέργων, ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέχει το..
θλιβερό προνόμιο να είναι η πρωτεύουσα της ανεργίας.
Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον Υπουργό ανάγλυφα την εικόνα που επικρατεί στην πόλη. Πολλές βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που απασχολούσαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων κλείνουν η μία μετά την άλλη ή μεταπηδούν στην άλλη πλευρά των συνόρων, στα Σκόπια, την Βουλγαρία, ακόμη και την Αλβανία, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη. Κεντρικές οδοί της πόλης έχουν ερημώσει και σε κάποιες οδούς δεν υπάρχει ούτε ένα κατάστημα ανοιχτό.
Σ’ αυτή την απελπιστική κατάσταση επικεντρώθηκε η συζήτηση. Ο Υπουργός τόνισε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο προσωπικά είναι να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ.Βρούτσης αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις που έχουν στόχο την απασχόληση ανέργων μέσα σε αυτή την πολύ ζοφερή οικονομική περίοδο την οποία περνάει η πατρίδα μας.
Ο Κ.Γκιουλέκας ζήτησε από τον κ.Βρούτση να επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων της πόλης, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της εργασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, ο Κ.Γκιουλέκας αναφερόμενος ειδικά στο φαινόμενο του παρεμπορίου, που πλήττει καίρια τις επιχειρήσεις της πόλης, επισήμανε στον Υπουργό ότι «η Θεσσαλονίκη έχει καταντήσει μία πόλη όπου παντού συναντάς λευκά σεντόνια με πλαστά και παράνομα προϊόντα. Έχει καταντήσει ένα απέραντο παζάρι, την περίοδο που η μια μετά την άλλη οι νόμιμες επιχειρήσεις στην πόλη βάζουν λουκέτα και οι εργαζόμενοι σ’αυτές προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των ανέργων». «Δυστυχώς», όπως επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, «η δημοτική αρχή έχει αποτύχει παταγωδώς και σε αυτή την κατεύθυνση. Παρά τις εξαγγελίες του Γιάννη Μπουτάρη, η αδράνεια του Δήμου στο θέμα της πάταξης του παρεμπορίου προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των επιχειρηματιών της πόλης, που βλέπουν καθημερινά τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται οικονομικά. Αντίθετα, ο Δήμος επιδράμει εναντίον των επιχειρήσεων επιβάλλοντας υπέρογκα πρόστιμα με διάφορες αφορμές όπως αυτές των επιγραφών που έχουν στην προμετωπίδα τους τα εμπορικά καταστήματα. Ο Δήμος ουσιαστικά βάζει την ταφόπλακα στην αγορά της πόλης», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γκιουλέκας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη