23 Αυγ 2012

Ο…..ΕΣΜΟΣ των ( δήθεν ) ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ !!

του Βλάση Γωγούση

Καλά αυτοί, τη δουλειά τους κάνουν { για τους λυμαινομένους τους αθλητικούς χώρους ( ποδόσφαιρο και Μπάσκετ ) αθλητικούς παράγοντες λέω !} ..

Πρόκειται για μια ολόκληρη «συντεχνία » απατεώνων που βρωμίζει τον αθλητικό χώρο.
Οι περιβόητοι αθλητικοί παράγοντες ( πολλοί απ` αυτούς αθλητικοί απατεώνες θάπρεπε να λέγονται ), μπαίνουν στα Δ.Σ των συλλόγων και μέσα από δαιδαλώδεις και σκοτεινούς διαδρόμους άνομης συναλλαγής ,αρπάζουν την ευκαιρία και γίνονται πρόεδροι των ομάδων ( μικρών ή μεγάλων ,δεν έχει σημασία ).
Και να ! οι «παράγκες», να ! τα συμφωνημένα παιχνίδια , να ! οι ρεμούλες στη διαχείριση.
Να ! οι απάτες στην δήλωση εισπράξεων από πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, εισπράξεων από εισιτήρια, εισπράξεων από διαφημίσεις.
Απλήρωτοι πολλές φορές οι παίκτες, απλήρωτο το ΙΚΑ, απλήρωτος ο ΦΠΑ, κι` ύστερα δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα οι φαύλοι και υποβάλουνε… πλαστές δηλώσεις ! ( « το κάνουν κι` άλλοι » διάβασα να λένε σαν δικαιολογία, τα αθλητικά…. λαμόγια!!).
Και το μεγάλο κόλπο, αγοράζουν άσημους ( δήθεν διεθνούς επιπέδου παίκτες) έναντι πινακίου φακής ( τύπου ….ΠΙΟΥ της πετυχημένης διαφήμισης !) και δηλώνουν ότι διέθεσαν εκατομμύρια, πολλά εκατομμύρια ΔΟΛΑΡΙΑ ή ΕΥΡΩ !.
Συμφωνούν μέσω των μάνατζερ ( όλα τα μορμολύκεια απέκτησαν και μάνατζερ τώρα ! ) ¨συμφωνούν 10.000 Ευρώ τον μήνα και δηλώνουν 100.000 !!.
Τεράστια φοροδιαφυγή, τεράστιο εξαγωγή πακτωλού χρήματος στο εξωτερικό !
Γέμισαν τα γήπεδα έγχρωμους ( τι έγχρωμους ,δηλαδή , μαύρους , παίχτες ) , των οποίων η - δήθεν - συνολική αξία ξεπερνάει το …ΑΕΠ της Χώρας !!!.
Πολλοί πρόεδροι ( καθώς και οι δεκάδες αθλητικές φυλλάδες ) φανατίζουν και τροφοδοτούν με μίσος τις ….ορδές των (δήθεν ) φιλάθλων ( της οπαδικής πιτσιρικαρίας ) σε τέτοιο βαθμό που έρχονται στιγμές που «κλείνονται συναντήσεις για αναμέτρηση μέχρι Θανάτου !!
Διαβάστε τίτλους πρωτοσέλιδων Αθλητικών Φυλλάδων και φρίξ`τε :
… «ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ» , « ΕΡΧΕΤΑΙ ο…ΚΑΝΟΥ, το ΘΗΡΙΟ », «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ » , «ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΝΟΝΙ » !
Πόλεμος σας λέω, Βαγδάτη τα γήπεδα !!
Επιστρέφοντας τα Σάββατα από το εξοχικό μου , ακούω ραδιοφωνική μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ Ελληνικών ομάδων, ανάμεσα στις 2 ενδεκάδες με το ζόρι ξεχωρίζω 2 ή τρία το πολύ Ελληνικά ονόματα !!
« η μπάλα πέρασε πάνω απ` το δεξί δοκάρι του……Μαότσι » , που να ξέρω εγώ ποιος είναι ο…Μαότσι και ποιας ομάδας τερματοφύλακας είναι αυτός ο κάτοικος της δυτικής όχθης του …Νείλου !! - ( άμοιρη Βούλα Παπαχρήστου, εμένα δεν μπορεί να με .. «αγγίξει « ο…Κούβελος , τα λέω χύμα !) .
Και συνεχίζει ο λαλίστατος σπήκερ : « αλλά ευτυχώς η ομάδα του ..Τρομπόνι ( του –αγνώστου σε μένα - προπονητή ) αποσόβησε τον κίνδυνο !». …
Αλαμπουρνέζικα σας λέω, ακαταλαβίστικα ελληνικά για δυό….αλλοδαπές ομάδες που παίζουνε επί…Ελληνικού εδάφους !
Άφησα για τελευταίο το …καλύτερο :
" Τα παιδιά του τάδε" ( αντί να πουν οι παίκτες της τάδε ομάδας , αναφέρονται στο όνομα του αγνώστου στους πολλούς προπονητή της ομάδας ο οποίος έγινε ξαφνικά…πολύτεκνος!! ).
Καλά , φίλοι αναγνώστες, φίλοι συμπατριώτες μου, τι γίνανε οι ¨Έλληνες παικταράδες που κοσμούσαν τα ελληνικά γήπεδα;;
Χάθηκαν οι διάδοχοι του ΔΟΜΑΖΟΥ, του ΚΟΥΔΑ, του ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ, του ΣΙΔΕΡΗ και τόσων εκατοντάδων ελληνοπαίδων , που με τα χρυσά τους πόδια ζωγράφιζαν ,κυριολεκτικά, στους αγωνιστικούς χώρους;;
Λυσσάζουνε ( για τους ίδιους λόγους που προαναφέραμε ) να προσλαμβάνουν και αλλοδαπούς προπονητές που τους χρυσοπληρώνουν ( αν τους χρυσοπληρώνουν ,επαναλαμβάνω ) κι` αυτούς ,συχνά , τους διώχνουνε και τους αλλάζουν σαν πουκάμισα !
Γιατί , ξαναρωτάω, ¨Έλληνες προπονητές δεν υπάρχουν;;

Τελειώνω περιγράφοντας την πονηρή τους τακτική με την οποία προσπαθούν να χαρισθούνε τα τεράστια χρέη που ( δήθεν ) δημιουργήθηκαν και μπαίνουν στο περίφημη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥ ( ΠΡΩΗΝ ) 44 , ΝΥΝ 99 !
Εις επίρρωσιν των παραπάνω παραθέτω την ειδησεογραφία της τελευταίας στιγμής :

Ξανασώζουν τις καταχρεωμένες Π.Α.Ε., διαβάζω στον σημερινό τύπο.

« Σανίδα σωτηρίας για τις ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα αποτελεί η κατάθεση της τροπολογίας ρύθμισης των χρεών σήμερα (23/8/2012 ) στη Βουλή ».

Απατεώνες, κάποιοι απ` αυτούς , (νάχουμε και τον νου μας , «κάποιοι» λέω , δεν λέω ΟΛΟΙ , γιατί υποβάλουν κάτι αγωγές, άστα να πάνε !) ,απατεώνες, όμως που οι πολιτικοί και οι ιθύνοντες όχι μόνο δεν τους αγγίζουν αλλά και τους «χαϊδεύουνε » τ` αυτιά προσβλέποντας σε ψηφοθηρικά οφέλη.
« Μα -θα μου πείτε - πολλοί πρόεδροι ήτανε ζάπλουτοι όταν ανέλαβαν την προεδρία μιας ομάδας ( Βαρδινογιάννηδες, Κόκκαληδες κ. α. ) .
«Ναι , απαντάω , γίνανε όμως ισχυρότεροι επωφελούμενοι της τεράστιας ισχύος που απέκτησαν με την καινούργια ιδιότητα του προέδρου και –βέβαια - και πλουσιότεροι ( παίρνοντας άλλοι τεράστιες εργολαβίες κι` άλλοι επιτυγχάνοντες την ψήφιση ευεργετικών διατάξεων και νόμων για τις ( μεγαλο) επιχειρήσεις τους,

Βρώμα και δυσωδία, φίλοι μου , μια βρώμα που συνάδει με το σύγχρονο πολιτικό «κλίμα» , την διακυβέρνηση , δηλαδή , της Χώρας από μια διαφθαρμένη εξουσία που προσφέροντας ΑΡΤΟΝ και ΘΕΑΜΑΤΑ ευτελίζει τον ΛΑΟ και τον ΤΟΠΟ. …..Κατάντια !!

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη