30 Αυγ 2012

«Δένδια προχώρει, σε θέλει η Λαχόρη»

Μας ενημέρωσε ο κ. υπουργός ΔΝΤ [Δημόσιας Νέας Τάξης] ότι έρχεται νέα διεθνής συνθήκη για τη λαθρομετανάστευση, η οποία θα επιδεινώσει την κατάσταση στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτε, το οποίο να μπορούμε να κάνουμε.
Εν πρώτοις κύριε υπουργέ μου, δεν πρέπει να λες «δεν μπορούμε να κάνουμε», αλλά ..
«δεν μπορώ να κάνω», εκτός αν εννοείς ότι εσείς εκεί στην κυβέρνηση δεν μπορείτε όλοι μαζί να κάνετε τίποτε.
Δεύτερον, όταν κάποιος δεν μπορεί να κάνει κάτι σε ένα συγκεκριμένο τομέα, ενώ βλέπει ότι η χώρα του καταστρέφεται, υποβάλλει την παραίτησή του, ώστε να έλθει κάποιος άλλος για να προσπαθήσει να κάνει κάτι.
Τρίτον, πάλι μας μίλησες για διεθνή συνθήκη, ενώ δε πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται για νέο Κανονισμό, τον επονομαζόμενο «Δουβλίνο ΙΙΙ», ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», από τον οποίο θα είναι πολύ χειρότερος για τη χώρα μας. Αν, λοιπόν, το Δουβλίνο ΙΙΙ είναι διεθνής συνθήκη, απλώς δεν την υπογράφεις. Αν είναι Κανονισμός, προβάλλεις veto, όπως κάνει κάθε σοβαρή χώρα, όταν πρόκειται να εκδοθεί μία ευρωπαϊκή Οδηγία ή Κανονισμός που θίγει καιρίως τα συμφέροντά της.
Για να συνταχθεί μία Οδηγία ή ένας Κανονισμός ακολουθείται μία πολυετής διαδικασία διαβουλεύσεων τόσο μεταξύ των κρατών-μελών όσο και μεταξύ αυτών και των οργάνων της ΕΕ. Εν προκειμένω η διαδικασία αυτή έχει αρχίσει από το έτος 2005. Μέχρι τώρα ποια στάση τήρησαν οι καλοπληρωμένοι εκπρόσωποι της χώρας παρά τοις οργάνοις της ΕΕ; Πρόβαλαν τα προβλήματα που μας δημιουργεί ένα Δουβλίνο ΙΙΙ; Πρόβαλαν με σθένος τις θέσεις της χώρας; Κι’ αν οι εκπρόσωποι της χώρας δεν κατάφεραν κάτι σε υπηρεσιακό επίπεδο, πράγμα παράξενο, ο υπουργός που θα βάλει την υπογραφή του στον νέο Κανονισμό, γιατί δεν μπορεί να πατήσει πόδι;
Εκτός αν ……
Εκτός αν κ. Δένδια μου, λέω εγώ ο συνωμοσιολόγος, υπάρχουν κάπου κάποια στοιχεία για κάποιους από το ελληνικό εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα που δεν σας επιτρέπουν να ψελλίσετε καν ο,τιδήποτε θα προάσπιζε τα συμφέροντα της χώρας. Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η πλαδαρότητα, με την οποία τόσον εσείς όσο και ολόκληρη η κυβέρνηση αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Αν δεν υπάρχει τέτοιος εκβιασμός, τότε κύριε Γυαλιστερέ μου, η στάση σας ονομάζεται κάπως αλλοιώς: «προδοσία».

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη