30 Αυγ 2012

Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής όμως;

Από τον Μυστήριο
Να δεχθούμε λοιπόν καλόπιστα, τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι αυτό το πακέτο μέτρων 11,6 δις είναι η τελευταία θυσία των Ελλήνων.

Επιτρέψτε μας, όμως, κ. Σαμαρά, να σημειώσουμε ότι για ακόμη μία φορά τα μέτρα είναι άδικα, ισοπεδωτικά, αντικοινωνικά και αντιλαϊκά, τα οποία μετά βεβαιότητας θα οδηγήσουν χιλιάδες οικογένειες στην καταστροφή. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά επιλέχθηκε ο «εύκολος» δρόμος των οριζόντιων περικοπών εις βάρος μάλιστα πολλών χαμηλόμισθων στελεχών, απολύτως απαραίτητων για την ασφάλεια της Ελλάδος.
Να αποφασιστεί δηλαδή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και κυρίως να υλοποιηθεί η δραστική μείωση του δημοσίου τομέα με πραγματική και ουχί στα λόγια κατάργηση όλων των άχρηστων και κοστοβόρων δημοσίων οργανισμών με ταυτόχρονη απόλυση όλων εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ μετά την δημιουργία του. Εκείνων δηλαδή που προσελήφθησαν επειδή είχαν μπάρμπα στην Κορώνη…
Εκτός και αν η εργασία ενός υπαλλήλου στον ιδιωτικό τομέα έχει μικρότερη αξία από εκείνη ενός δημοσίου υπαλλήλου που προσελήφθη με ρουσφέτι...
Να τολμήσει η Κυβέρνηση και να τα βάλει με τους χρυσοκάνθαρους συνδικαλιστές και να δοθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα τέλος στην οικονομική αιμορραγία που προκαλείται καθημερινά από τον ΟΣΕ και την ΔΕΗ.
Να πραγματοποιηθούν επιτέλους οι μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού και όχι να μένουν στα χαρτιά.
Πράγματι, το αν θα λάβει η Ελλάδα την δόση των 28-31 δις αποτελεί το κομβικό σημείο, καθώς θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα αν η χώρα θα πτωχεύσει και τυπικά ή όχι. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, θέλουμε δεν θέλουμε. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ή προβοκάτορας, ή λαϊκιστής ή εκτός τόπου και χρόνου, ή και τα τρία μαζί.
Φυσικά τίθεται ευλόγως το ερώτημα αν θα ισχύσει και στην περίπτωση της Ελλάδος το μότο «η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής πέθανε», αν δηλαδή η ελληνική κοινωνία δεν κατορθώσει ποτέ να ανανήψει από την οικονομική ύφεση, καίτοι θα είναι ακόμη η Ελλάδα στο Ευρώ. Μακάρι να τα καταφέρουμε και ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων της δόσης να πέσουν στην αγορά και να αποπληρωθούν οι προμηθευτές του Δημοσίου.
Στο επόμενο διάστημα θα κριθούν όλα. Μετά την ανακοίνωση των μέτρων θα δοκιμαστεί η αντοχή της τρικομματικής Κυβέρνησης τόσο εντός της Βουλής κατά την ψήφιση από τους βουλευτές των κομμάτων που την απαρτίζουν, όσο και στους δρόμους από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Η Αθήνα θα ζήσει έναν πολύ δύσκολο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και οι γνωστοί – άγνωστοι μπαχαλάκηδες θα το …«κάψουν» με τις ευλογίες των κοινοβουλευτικών προστατών τους…
Σε κάθε πάντως περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τις εκλογές για Πρόεδρο των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου, δεν πρόκειται να συμβεί το μοιραίο. Μετά τίποτε δεν αποκλείεται, αν επικρατήσει εν τέλει η άποψη των προτεσταντών σκληροπυρηνικών της Ευρώπης που θέλει να τίθεται η Ελλάδα εκτός Ευρώ με τη λογική αφαίρεσης του καρκινώματος από τον υγιή (;) οργανισμό της Ε.Ε., και με την ελπίδα να πειστούν οι αγορές και να σωθεί το εγχείρημα του Ευρώ.
Τα Σέβη μου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη