14 Αυγ 2012

Ανοιχτά θέλει τα μαγαζιά τις δυό Κυριακές της ΔΕΘ ο Ψωμιάδης

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης για δύο Κυριακές κατά την περίοδο της ΔΕΘ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι το κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός της πόλης, αλλά και της Ελλάδας, που προσελκύει κάθε χρόνο στη μακεδονική πρωτεύουσα χιλιάδες επισκέπτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, δίνοντας μια μοναδική προοπτική εξωστρέφειας στην πόλη.
Σε μια εποχή όπου η τοπική οικονομία δοκιμάζεται από τις τραγικές συνέπειες της ύφεσης και η αγορά βουλιάζει, επιμένω στην πρόταση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές της Έκθεσης, στις 9 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, όπως προτείνω εδώ και τέσσερα χρόνια, με δεδομένη πάντα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη σύμφωνη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γιορτάζει με κλειστά μαγαζιά. Είναι προφανές, πως τα τεράστια προβλήματα του εμπορικού κόσμου δεν πρόκειται να λυθούν ως δια μαγείας. Παράλληλα, όμως, πρέπει κάτι να κάνουμε, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Με τα ΟΧΙ δεν πάμε μπροστά.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται ώστε να κρατήσουμε τους επισκέπτες μέσα στην πόλη και να δώσουμε πολύτιμες «ανάσες» στην αγορά. Υπάρχουν τρόποι να κερδίσουν οι έμποροι χωρίς να χάσουν οι εργαζόμενοι. Απαιτείται, όμως, συνεννόηση, σεβασμός και ειλικρινής διάλογος».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη