7 Αυγ 2012

Πάρκο δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Δείτε έναν εκπληκτικό χώρο στη Θεσσαλονίκη, στο 7ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου που φιλοξενεί το ελληνικό Τζουράσικ Παρκ!
Δείτε το βίντεο.....





To περιβαλλοντικό πάρκο εκτείνετε συνολικά σε γεωγραφική έκταση περίπου 6,000 τ.μ Κάθε θεματική ενότητα καταλαμβάνει επαρκή χώρο ώστε οι κατασκευές να είναι ανάλογες των πραγματικών διαστάσεων τους.

Το Θεματικό πάρκο Δεινοσαύρων είναι μία πρόταση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και πέραν της ψυχαγωγίας έχει σαν στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των επισκεπτών. Οι αναπαραστάσεις σε πραγματικές διαστάσεις 'ζωντανεύουν' την ιστορία των προϊστορικών ζώων τα οποία έζησαν πριν εκατομμύρια έτη και εξαφανίστηκαν λόγω των κλιματικών αλλαγών. Η δημιουργία θεματικών πάρκων συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στην μετάδοση γνώσεων, την κατανόηση των επιστημών και την προσέγγιση του παρελθόντος

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται το πάρκο κάτω από ποικίλες καιρικές συνθήκες καθώς προβλέπεται η προστασία τους στον χώρο της τεχνητής σπηλιάς.

Πλακόστρωτοι δρόμοι διέρχονται κατά μήκος της έκτασης καταλήγοντας κάθε φορά σε ευρύτερα διαμορφωμένη "αυλή"μπροστά από κάθε αναπαράσταση ή έκθεμα.

Στον εξωτερικό χώρο (των δεινοσαύρων) τα εκθέματα πλασιώνονται από ήχους.

Ειδικά χαρακτηριστικά του χώρου:

1.Στην είσοδο του θεματικού πάρκου ο επισκέπτης θα καλείτε να καταβάλει εισητήριο, το οποίο θα ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και την ιδιότητα του (παιδιά - μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες).

2.Τμήμα του πάρκου θα χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων κυρίως από παιδιά. Θα εκτελούνται εκπαιδευτικά προγράμματα από μουσειοπαιδαγωγό, ώστε το πάρκο να αποκτά ευρύτερο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

3.Στην έξοδο του πάρκου υπάρχει εκθετήριο - πωλητήριο.

7ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου | Τηλ: 2310-686544 Kιν: 6976.432675 | Φαξ 2310-686546|email:info@parkodeinosauron.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη