30 Αυγ 2012

Πέθανε ο Δημήτρης Γουσίδης, δηλώσεις Καράογλου, Τζτζικώστα,Ψωμιάδη, Γκιουλέκα

Απεβίωσε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης, που διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του δημοσιογράφου  :


«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας άξιος και ικανός Θεσσαλονικιός που σε όλη τη ζωή του τίμησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση τη Θεσσαλονίκη.
Ο Δημήτρης Γουσίδης ασχολήθηκε με πάθος για την προβολή των εκθεμάτων της Βεργίνας και βοήθησε σημαντικά να προβληθεί η ιστορική αλήθεια για το Μακεδονικό σε όλο τον κόσμο. Με συνέπεια και πολύ μεράκι εργάστηκε ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ για την αναβάθμιση και τη θεσμική θωράκιση των δημοσιογράφων και σε κάθε του βήμα είχε πάντα το ενδιαφέρον να προβάλλει και να αναδείξει την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος έχασε ένα άξιο μέλος του και η Θεσσαλονίκη έναν εκλεκτό πολίτη της. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ

«Ο Δημήτρης Γουσίδης υπηρέτησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου με ήθος και αξιοπρέπεια, απόλυτα αφοσιωμένος στο έργο της αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Δάσκαλος για πολλούς νεότερους του συναδέλφους, ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της Θεσσαλονίκης, με πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες, κέρδισε πανάξια την καθολική αναγνώριση και το σεβασμό, γιατί δεν έκανε ποτέ εκπτώσεις στα πιστεύω του, στη δεοντολογία, στην αλήθεια.
Ως πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης επί σειρά ετών έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην προάσπιση και ανάδειξη των θεμελιωδών αρχών και αξιών της δημοσιογραφίας και συνέβαλε τα μέγιστα στην ισχυροποίηση της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ
O βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του δημοσιογράφου Δημήτρη Γουσίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Θεσσαλονίκη έχασε σήμερα έναν άξιο άνθρωπο που υπηρέτησε για χρόνια πολλά την δημοσιογραφία. Τον επί σειρά ετών πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης Δημήτρη Γουσίδη.
Το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι, πράγματι, δυσαναπλήρωτο και στη δημοσιογραφική οικογένεια και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Δημήτρη, καλό ταξίδι.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΔΩΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ

«Η Θεσσαλονίκη και η δημοσιογραφία πενθούν. Η πόλη μας έχασε έναν άξιο άνθρωπο, μια κορυφαία προσωπικότητα και η δημοσιογραφία έναν ακούραστο δάσκαλο, έναν άνθρωπο που δίδαξε ήθος και τίμησε το λειτούργημα του.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε και με τον κλάδο των Μ.Μ.Ε. να δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, η απώλεια του Δημήτρη Γουσίδη μοιάζει δυσαναπλήρωτη.

Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια». 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη