6 Αυγ 2012

Δραστήριος ο 'Ομιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων


Εμείς συμπαθούμε τον όμιλο διότι βράβευσε και έναν καλλιτέχνη που συμπαθούμε (δείτε εδώ)

Ο 'Ομιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποίησε, πριν λίγες μέρες,  μουσική εκδήλωση, στον Κάλαμο Αττικής, στα πλαίσια του Διεθνές Forum Νέων ΑΠΟΛΛΩΝ.
Στην εκδήλωση, συμμετείχαν πάνω από 100 μαθητές, ηλικίας 8-16 ετών, από την Ουκρανία και την Λευκορωσία. Τα παιδιά, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα από παραδοσιακά τραγούδια χορούς από...
...την Ουκρανία και την Λευκορωσία και σεργιάνισαν τους παρευρισκόμενους στα ήθη, στα έθιμα και στις παραδόσεις του τόπου τους.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η Καλλιέργεια ενός πολιτισμού Ειρήνης και Φιλίας μέσω του διαλόγου των λαών και ιδιαίτερα των νέων και των παιδιών.

              Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη  κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, τόνισε πως μέσω του προγράμματος αυτού, οι συμμετέχοντες έγιναν κοινωνοί της κουλτούρας μας, γνώρισαν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Με τον τρόπο αυτό,  οικοδομήθηκε η ουσιαστική σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών (Ελλάδας- Ουκρανίας και Λευκορωσίας) και η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων. Έτσι, έγιναν οι καλύτεροι πρέσβεις της χώρας μας στο εξωτερικό.
              Τέλος, οι μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος ΑΠΟΛΛΩΝ, επισκέφτηκαν  το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Ιστορικό Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας καθώς και το Ναό του Απόλλωνα – Μαντείο στους Δελφούς.
        Το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ θα συνεχιστεί με νέες αντιπροσωπείες και το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη