8 Οκτ 2012

Έντιμη εξήγηση από το aixmi για τη γκάφα με τον ανάπηρο

Το θέμα με τον "ανάπηρο από τη Θεσσαλονίκη που περπάτησε" , το πίστεψαν χιλιάδες sites και blogs. Με το aixmi.gr ασχοληθήκαμε, όχι επειδή "την πάτησε" (όλοι μας μπορεί να πέσουμε θύματα ενός chain mail), αλλά για τον...
σχoλιασμό του νεαρού συντάκτη, περί "ελληναράδων" και "ελληνικής νοοτροπίας". Όχι, ρε Βαγγέλη, δεν είναι αυτή η νοοτροπία των Ελλήνων, ούτε ο λαός, μέρος του οποίου είσαι και εσύ, είναι ξεφτίλας που πρέπει να τον χλευάζουμε σε κάθε μας άρθρο. Κι επειδή πέρασα από την ηλικία σου κι είχα κάποτε κι εγώ την εμετική αρρώστεια (ό,τι πιό σιχαμένο μπορεί να βρεί έναν άντρα!) του "ελιτισμού", να βλέπω δηλαδή, τους άλλους ως "απαίδευτη μάζα", "ελληναράδες" κ.λ.π. επειδή σπούδασα στο LSE, στο λέω με αγάπη: ξεπέζεψε!
Ή αν θες "χαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί, όταν θα ξεπεζεύεις"
(το ότι είσαι στο Mega δεν σε κάνει ανώτερο ον).

Με αγάπη
Βασίλης Προκοπίδης, taxalia

Μια απαραίτητη εξήγηση για τον «ανάπηρο με τη Mercedes»

Το θέμα με τον ανάπηρο και τη Mercedes, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 4/10, ήταν μεταξύ εκείνων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Τις φωτογραφίες μου τις έστειλε φίλος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η δυναμική του ως ντοκουμέντου προέκυπτε μόνο από αυτό που έβλεπα και βλέπατε. Κι αυτό σχολίασα.

Όπως, όμως, επισήμανε το blog «taxalia» το θέμα στηριζόταν σε ένα chain mail και είχε κατά καιρούς σχολιαστεί και από άλλα sites ως αληθές. Ηταν, δηλαδή, ένα από τα μηνύματα -απάτη που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω, όπως και την έρευνα του blog που αναδεικνύει κι άλλες «ειδήσεις-μούφα», spam, chain mails, hoax, worm, στις οποίες κατά καιρούς έχουν πέσει «θύματα» πολλά (ηλεκτρονικά και μη) Μέσα.

Υποθέτω πως συμφωνούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να προστατευτεί κανείς από μια ψεύτικη πληροφορία, όταν αυτή κυκλοφορεί στο internet. Γιατί είναι τόσο ανοιχτή και ελεύθερη η επικοινωνία στο χαώδες ψηφιακό περιβάλλον που, τόσο ο πομπός όσο και ο δέκτης, φέρουν την ίδια αδυναμία.

Όμως, έχουν και την ίδια δυνατότητα: να λαμβάνουν και να εκπέμπουν με την ίδια ευκολία τα πάντα.

Η αναφορά του «taxalia» για τον ανάπηρο με τη Mercedes παραπέμπει σε ένα Μαροκινό site που δημοσίευσε πρώτο τις φωτογραφίες κι από εκεί άρχισε η διασπορά.

Πιστεύουμε στην έρευνα που στηρίζεται στο συγκεκριμένο και μόνο στοιχείο. Και συνεχίζουμε αποδεχόμενοι την επισήμανση. Όπως και την δυσκολία την οποία μοιραζόμαστε όλοι μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη