1 Οκτ 2012

Στρ. Σιμόπουλος: "Οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να παίρνουν αποφάσεις"

Αισιόδοξος ότι τα μεγάλα έργα , όπως είναι το Mετρό της Θεσσαλονίκης, οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας Οδού και οι μεγάλοι οδικοί άξονες, θα προχωρήσουν χάρη στην «πολύ συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουν όλα τα μέλη της Κυβέρνησης», εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Στράτος Σιμόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη.  Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος για το Μετρό: «Kάποια εμπόδια τα οποία... υπήρχαν, τεχνικής και γραφειοκρατικής φύσεως, αίρονται. Πιο συγκεκριμένα, σύντομα θα δώσουμε στην ανάδοχο εταιρεία τον σταθμό της Nέας Ελβετίας και του Παπαφείου. Αυτοί οι σταθμοί είναι σημαντικοί για να έχει μέτωπο ο εργολάβος. Όσον αφορά στην Εγνατία Οδό, αυτήν τη στιγμή ο εργολάβος δουλεύει στον κάθετο άξονα από την Κομοτηνή στη Βουλγαρία. Αυτά είναι κάποια αισιόδοξα μηνύματα και πιστεύουμε ότι και σε άλλα έργα θα συνεχίσουμε στη κατεύθυνση αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο τα δημόσια έργα θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα, ο κ. Σιμόπουλος επισήμανε πως η δρομολόγηση τους θα δημιουργήσει από τον ερχόμενη Άνοιξη 50 έως 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ κατέθεσε και την προσωπική του άποψη για τους λόγους που μια σειρά έργων παρέμεναν «παγωμένα» επί χρόνια.


«Το κύριο πρόβλημα», σημείωσε, «το οποίο υπάρχει, είναι η αδυναμία των πολιτικών ηγεσιών να πάρουν αποφάσεις. Άρα δεν είναι θέμα μόνο της διοικητικής ή κρατικής μηχανής αλλά και αδυναμία ή περισσότερο άρνηση των πολιτικών ηγεσιών να πάρουν αποφάσεις. Θεωρώ, λοιπόν, ότι όταν έχεις μια θέση ευθύνης, την έχεις για να υπογράφεις όχι για να μην υπογράφεις. Στο υπουργείο δημοσίων έργων αυτό κάνουμε και γι’ αυτό πιστεύω ότι σε λίγους μήνες θα δούμε να ξεκινούν ξανά μια σειρά από δημόσια έργα».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη