16 Οκτ 2012

"Οργώνει" την Ελλάδα ο Στρ. Σιμόπουλος

Σήμερα, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:45 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κου Σιμόπουλου Στράτου και του...
Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κου Σκεύα Χρήστου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κος Γιαννακίδης Α., η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κα Νικολάου Γ., ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κος Ούστογλου Γ. και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Πασσάδης Ν.

Στα πλαίσια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους της χερσαίας ζώνης του επιβατηγού και του εμπορικού λιμένος της Αλεξανδρούπολης.

Ο κος Σιμόπουλος έκανε δηλώσεις σχετικά με την πορεία του έργου της εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Ανέφερε πως «οι σχετικές μελέτες είναι έτοιμες και τα τεύχη δημοπράτησης στη διαδικασία προετοιμασίας, και αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ»

Τόνισε ότι υπάρχει αναγκαιότητα ο λιμένας Αλεξανδρούπολης να συνδεθεί με την Περιφερειακή Οδό της πόλης και θα καταβληθεί προσπάθεια ωρίμανσης του συγκεκριμένου έργου.

Τέλος σημείωσε ότι τα λιμάνια των πόλεων, τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού, αποτελούν τα σημεία απ΄όπου ξεκινούν οι δρόμοι της ανάπτυξής τους και το ίδιο πρέπει να συμβεί για την Αλεξανδρούπολη.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη