16 Οκτ 2012

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-Μεϊμαράκη για την εξεταστική για το μνημόνιο

  • Βούτσης: "θα καταθέσουμε μομφή εναντίον του Μεϊμαράκη, αν δεν εισαχθεί η πρόταση για εξεταστική για το μνημόνιο μέχρι την Πέμπτη"
  • Μεϊμαράκης: "δεν λειτουργώ υπό το κράτος εκβιασμού"

Με πρόταση μομφής απείλησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε ..
περίπτωση που δεν εισαχθεί άμεσα η πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο στην Ολομέλεια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το κόμμα θέτει ως τελικό χρονικό όριο την Διάσκεψη των Προέδρων της ερχόμενης Πέμπτης.

Αν ο κ. Μεϊμαράκης δεν βάλει στην ημερήσια διάταξη της Βουλής τη συγκεκριμένη πρόταση, τότε, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του Προέδρου».

Η απάντηση του Προέδρου της Βουλής

Όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας στην Ολομέλεια στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα είχε επισημάνει ότι στις προθέσεις του είναι να συζητηθεί σε σύντομο χρόνο η υποβληθείσα πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Άλλωστε η Βουλή δρα ανοικτά και δημοκρατικά και όλοι οι Βουλευτές επιθυμούν να διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες.
Ο Πρόεδρος της Βουλής όμως δεν λειτουργεί υπό το κράτος του εκβιασμού. Εάν αληθεύει ότι ο κ. Βούτσης έχει κάνει την συγκεκριμένη δήλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ την υιοθετεί, ας πραγματοποιήσει την απειλή του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη