5 Οκτ 2012

Φοροφυγάδες...

του Βλάση Γωγούση
Αγαπητοί αναγνώστες του φιλόξενου taxalia, επειδή τις τελευταίες μέρες οι «λίστες» πάνε κι` έρχονται ( τώρα βγάλαν παλαιότερη λίστα 54.000 ! ονομάτων ,ναι καλά διαβάσατε ) , και επειδή η επωδός που συνοδεύει τις λίστες είναι : « έλα καημένε, τι να τα κάνουμε τα ονόματα , λεφτά να εισπράξουμε και..
τα ονόματα ας μην ανακοινωθούν» , παραθέτω σχετικό άρθρο μου το οποίο είχα δημοσιεύσει πέρυσι , εδώ και στο οποίο περιγράφω πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αναγκασθούν να πληρώσουν οι φοροφυγάδες, είναι η δημόσια ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ τους.
Παρακαλώ , μετά την ανάγνωση του άρθρου, να έχω το σχόλιό σας

Φ Ο Ρ Ο Φ Υ Γ Α Δ Ε Σ

« είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας να….. ανακοινωθούν δημόσια τα ονόματα των φοροφυγάδων που ……έφαγαν τα δίς !! ».
- Το άκουσα στην τηλεόραση πριν λίγες μέρες κι` έφριξα.
-« Και τι θα γίνει - έλεγε ο δημοσιογράφος - αν ανακοινωθούν τα ονόματά τους ;, το αυτί τους δεν ιδρώνει !!».
- «Εμένα μου λέτε ( λέω τώρα εγώ ) , δώστε εσείς τα ονόματα στον κόσμο και να δούμε αν θα μπορούνε οι ευυπόληπτοι κύριοι και οι γυναίκες τους ν` απλώνουν απ` την επομένη τις κορμάρες τους στις παραλίες , να τρώνε τις ψαρούκλες τους στα ακριβά εστιατόρια , να κουβαλιούνται στα ....Ηρώδεια και να καταλαμβάνουν τις πρωτοκαθεδρίες στα ……Μέγαρα Μουσικής.
Ούτε στον δρόμο θα μπορούν να περπατάνε , οι κύριοι αυτοί, και τα θωρακισμένα αυτοκίνητά τους θα κινούνται με δυό δίκυκλα με φουσκωτούς , εμπρός και δύο πίσω.
Ούτε στην Ανάσταση, ούτε στον επιτάφιο ,ούτε στην τελετή των Θεοφανείων., ούτε στο θέατρο , τον κινηματογράφο , στον ιππόδρομο , ούτε στα …..ουρητήρια για κατούρημα δεν θα μπορούν να πάνε !
Και- μη γελάτε - με γιαούρτια , με γιουχαΐσματα , με αυγά μελάτα , με γρονθοκοπήματα και κλοτσοπατινάδα θα τους υποδέχονται όπου κι` αν πάνε.
Και τα παιδιά τους – θα μου πείτε - αυτά τα ανεύθυνα βλαστάρια , που όταν πάν σχολειό θα τα χλευάζουν οι συμμαθητές τους ;.
Φίλοι και φίλες μου , η μάνα κι` ο πατέρας τους δεν τα σκεφθήκανε - όταν ρουφούσανε το αίμα του Λαού με καλαμάκι , εμείς θα τα σκεφθούμε;!
ΟΧΙ, δεν είναι σενάρια Γωγούσιας φαντασίας , είναι το ΑΥΡΙΟ - δυστυχώς - αυτού του τόπου , φίλοι μου !.
« ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ , δώστε ξανά ανθρώπινες συντάξεις, ΚΛΕΦΤΕΣ, και σεις φερέφωνα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ( όχι όλοι , για νάμαστε δίκαιοι ), που δεν τολμάτε να προφέρετε τα ονόματά τους - δια τον φόβον του Ε.Σ.Ρ. , δήθεν - , πάψτε την πλύση εγκεφάλου και την παραπληροφόρηση ,
ΔΩΣΤΕ λοιπον ,κύριοι αρμόδιοι,, δημόσια : ΟΝΟΜΑ ,ΕΠΙΘΕΤΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, και ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ,οι παραπάνω , μαγαλοοφειλέτες !
Τολμάτε;;, αν όχι, είστε ύποπτοι και σεις που κυβερνάτε και η επιτροπή προσωπικών δεδομένων και το Ε.Σ.Ρ. !
Υστερόγραφο Α : Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ,αν ( με την ευκαιρία ) δίνατε και το «πόθεν έσχες» των ….ξανθών ιδιαιτέρων γραμματέων των …πρωταγωνιστών !


Υστερόγραφο Β :Αν ξέρανε οι λήσταρχοι του Δημοσίου πλούτου, καθώς και οι συνεργοί τους, ότι αργά η γρήγορα θα βγουν στη φόρα οι βρωμιές τους, κι` ότι μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου θα μπορούσαν αυτοί και ο ….συμσελές τους να περάσουνε τα τελευταία χρόνια της ζωής τους, ούτε το μέλι απ` το…. .δάχτυλό τους δεν θα γλύφαν , τα καθίκια !
Υστερόγραφο Γ:
Για όσους ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ εμφανισθούν και καταβάλουν τα …δέοντα, προτείνω να δοθεί …συγχωροχάρτι και η διαβεβαίωση πως οι….. συμβίες τους θα μπορούν να απολαμβάνουν και πάλι ανενόχλητες τις ομορφιές της Χώρας !!

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη