30 Οκτ 2012

Αποκλείει την εμπλοκή των πολιτικών στην υπεξαίρεση ο Γρέγος.

- Διαβάστε εδώ τι έγινε σήμερα στη Δίκη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης
- Καμία εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν είδε ο υπάλληλος του Δήμου και νυν βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
- "Ο Σαξώνης άδικα ενέπλεξε αθώους ανθρώπους" είπε ο Γρέγος.
- Παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος παραπλανήθηκε από πλαστά του Σαξώνη!
- Εάν δεν έκανε ένα λάθος ο καταχραστής τότε η υπεξαίρεση θα συνεχιζόταν μέχρι σήμερα, κατέθεσε!
- Η έλλειψη διπλογραφικού διευκόλυνε την υπεξαίρεση, κατέθεσε άλλη υπάλληλος.

Καμία εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν υπάρχει στην υπεξαίρεση, σύμφωνα με τον Αντώνη Γρέγο, που υπηρετούσε μαζί με τον Παν. Σαξώνη στο Ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και σήμερα είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής. 
Ο κ. Γρέγος παραδέχθηκε σήμερα, κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσής του στη Δίκη, ότι και ο ίδιος παραπλανήθηκε με πλαστά παραστατικά έγγραφα που του έφερνε ο Σαξώνης, και με τα οποία έκανε την υπεξαίρεση. καθώς, όπως τόνισε, κανείς...
υπάλληλος, που δεν έχει ειδικό εξοπλισμό και -το κυριότερο- δεν ήταν υποψιασμένος δεν μπορούσε να διακρίνει την πλαστότητα! Ο Γρέγος έκανε έλεγχο των παραστατικών σε περίπου 10 περιπτώσεις, όταν αντικαθιστούσε λόγω απουσίας της, την προϊσταμένη του τμήματος.

Η μαρτυρία αυτή, που είναι η δεύτερη που γίνεται, έρχεται σε πλήρη αντίθεση τα όσα ισχυρίστηκε η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, τόσο στο πόρισμά της όσο και κατά την κατάθεσή της, που είχε πει ότι τα πλαστά γίνοντας πολύ εύκολα αντιληπτά, ακόμη και από άσχετους υπαλλήλους ή άτομα που δεν έχουν καμία σχετική εμπειρία!
Ο Αντώνης Γρέγος κλήθηκε επίμονα από τον Πρόεδρο να υποδείξει ποιος κατά τη γνώμη του  συνεργάστηκε με τον Σαξώνη, αφού νωρίτερα ο μάρτυρας είχε πει πως ίσως ο καταχραστής και πλαστογράφος να είχε συνεργούς.
Στην απάντηση του τόνισε ότι αποκλείει να συνεργάστηκαν μαζί του τα μέλη της πολιτικής διοίκησης (Δήμαρχος, Γενικός Αντιδήμαρχοι, Γραμματέας), αλλά και οι συνάδελφοί του, αφού γνωρίζει πολύ καλά τόσο την ηθική όσο και την υπαλληλική τους συνέπεια.
"Τον αποκάλεσα απάνθρωπο γιατί αποτελεί πίστη μου πως απάνθρωπος είναι όποιος εμπλέκει άδικα άλλα άτομα", είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και μάρτυρας. "Δεν είναι δυνατόν να εμπλέκεται ο Δήμαρχος ή οι αντιδήμαρχοι ή ο Γενικός. Δεν έχουν απολύτως καμία εμπλοκή στα θέματα της απόδοσης κρατήσεων και στη μισθοδοσία. Εάν είχα το παραμικρό στοιχείο θα το έλεγα, δε θα είχα κανένα πρόβλημα να το καταγγείλω", είπε ο κ. Γρέγος.
 Ο κ. Γρέγος διέψευσε και για ένα ακόμη ζήτημα την κ. Τσεμπερά όταν παραδέχθηκε πως ο ίδιος, ως διαχειριστής πληρωμών είχε "άνοιγμα" όπως άλλωστε και όλοι οι διαχειριστές. Η κ. Τσεμπερά είχε ισχυριστεί ότι μόνο ο Σαξώνης είχε "άνοιγμα" κάτι το οποίο ενώ το ήξεραν οι προϊστάμενοί του τού το επέτρεπαν, με αποτέλεσμα να τον διευκολύναν στην υπεξαίρεση. Ο κ. Γρέγος εξήγησε ότι το "Άνοιγμα"είναι λογιστικό και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με κακοδιαχείριση. 
Κατά τον ίδιο, ο Σαξώνης εκμεταλλεύθηκε ένα σύστημα λάθος δομημένο, που λειτουργούσε επί πολλές δεκαετίες. Η υπεξαίρεση θα μπορούσε να συνεχιστεί εσαεί μέχρι να γίνει κάποιο λάθος, όπως και έγινε. 

Η Δόμνα Πετρίδου
Την άποψή της ότι η υπεξαίρεση δε θα ήταν δυνατό να γίνει και να συνεχίζεται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εάν ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφάρμοζε μεθοδικά και όπως προβλέπει ο νόμος (ΠΔ 315), το Διπλογραφικό Σύστημα εξέφρασε η υπάλληλος Δόμνα Πετρίδου, που παραδέχθηκε όμως ότι το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμοζόταν μερικώς, δηλαδή μία παραλλαγή του. 
Η κ. Πετρίδου ωστόσο δεν ήξερε να απαντήσει εάν όλοι οι δήμοι της χώρας ή το ελληνικό δημόσιο γενικά εφαρμόζει το Διπλογραφικό Σύστημα και από πότε. Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει κείμενα που της ανέγνωσε συνήγορος υπεράσπισης, σύμφωνα με τα οποία ακόμη και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα περισσότερα υπουργεία και οργανισμοί ακόμη δεν το έχουν εφαρμόσει.
Η υπεράσπιση με τον τρόπο αυτό θέλησε να απαντήσει στις αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής, η οποία υπονόησε ότι η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης σκοπίμως δεν εφάρμοζε (αν και μπορούσε) το Διπλογραφικό Σύστημα, μόνο και μόνο για να δίδει το περιθώριο στον καταχραστή να συνεχίζει την υπεξαίρεση.
Επίσης κατέθεσαν ακόμη δύο υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

ΧΕΝ 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη