8 Οκτ 2012

Επι-μένουμε Ελλάδα

Η Ελλάδα «γέννησε» πνευματικούς ανθρώπους παγκόσμιου βεληνεκούς και οικουμενικής αναγνώρισης, τους οποίους ο λαός μας τίμησε και τιμά. Ήταν πάντα οι πρωτοπόροι που έσπειραν
τους σπόρους μέσα στις ψυχές και τα πνεύματα των ανθρώπων και τους βοηθούσαν να αφυπνιστούν, να οργανωθούν και να αγωνιστούν.

Δυστυχώς στις μέρες μας, οι «ταγοί» της εξουσίας της σημερινής κοινωνίας είναι ανίκανοι να εκτιμήσουν και να τιμήσουν αυτή την μεγάλη παρακαταθήκη και προσφορά.

Τις τελευταίες δεκαετίες δημιουργήθηκε ένα οικονομικοπολιτικό κατεστημένο που δεν παράγει ανάπτυξη αλλά προστασία των κεκτημένων μέσα από την αναδιανομή σε βάρος όχι μόνο όσων βρίσκονται εκτός συστήματος αλλά και των επόμενων γενεών. Δημιουργήθηκε ένα σύστημα που δεν παράγει πολιτική αλλά φαυλότητα, ακυβερνησία και γραφειοκρατία.

Όλη αυτή την περίοδο στην πολιτική σκηνή της χώρας παίζεται το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.
Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι η διαιώνιση των προνομίων για λίγους αλλά η δημιουργία ευκαιριών για όλους.

Μια κοινωνία δεν αναστέλλει ποτέ τη λειτουργία της, απλά είναι υποχρεωμένη να αλλάξει ριζικά το πρότυπο ζωής πριν αυτό καταρρεύσει ολοκληρωτικά.
Απαιτείται επαναξιολόγηση προτεραιοτήτων, νέα αξιακή κλίμακα και
επαναπροσδιορισμός του νοήματος της ζωής.

Το μοντέλο που υιοθετήθηκε μεταπολιτευτικά έχει οδηγήσει την χώρα σε αδιέξοδα. Παράγει προβλήματα, δεν δίνει λύσεις, δεν δημιουργεί νέο πλούτο για την κοινωνία, ούτε ελπίδες, προοπτικές ανάπτυξης και προσδοκίες ευημερίας.

Καθημερινά διαπιστώνουμε την διευρυνόμενη «διαρροή εγκεφάλων» από την χώρα μας και την διαρκώς αυξανόμενη αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού, ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Χρέος της Πολιτείας αποτελεί ο επανασχεδιασμός των συντεταγμένων της αναπτυξιακής πολιτικής και η αλλαγή του μοντέλου παραγωγής που θα οδηγήσει στην ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Απορρίπτουμε την γκρίζα σημερινή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν. Αρνούμαστε να δεχθούμε το μέλλον που μας υποδεικνύουν.

Αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η πατρίδα αυτή αξίζει μια καλύτερη τύχη!

Χάρης Παπαγεωργίου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη