3 Οκτ 2012

Η Τουρκία βομβάρδισε τη Συρία και η Άρσεναλ τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος συγκριτικά με τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στη Σάλκε, πάλεψε στο «Εμιρέιτς» και θα μπορούσε κάτι καλύτερο, αλλά -όπως πέρυσι- δεν απέφυγε την ήττα από την Αρσεναλ με 3-1.


Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκαν στο 42ο λεπτό με τον Ζερβίνιο, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Μήτρογλου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ποντόλσκι έκανε το 2-1 στο 56΄, από λάθος του Μανωλά και ο Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, όταν όλοι οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχαν περάσει στην επίθεση.

Η Τουρκία βομβάρδισε σήμερα στόχους στη Συρία σε αντίποινα για την επίθεση με οβίδα που προκάλεσε τον θάνατο πέντε αμάχων στην περιοχή Ακτσάκαλε της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με το γραφείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η απάντηση στη φρικτή αυτή επίθεση δόθηκε άμεσα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή των συνόρων και σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Επλήγησαν με οβίδες θέσεις στη Συρία που εντοπίστηκαν από τα ραντάρ, υπογράμμισε το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει ποτέ χωρίς απάντηση τέτοιου είδους προκλήσεις από το συριακό καθεστώς.

Εν τω μεταξύ, ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε από τη συριακή κυβέρνηση να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της και προειδοποίησε ότι οι 18μηνες συγκρούσεις στη Συρία βλάπτουν όλο και περισσότερο άλλες χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι, αυτός ο βομβαρδισμός συνιστά ένα «πολύ σοβαρό επεισόδιο που ξεπερνά τα όρια».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ενημέρωσε σήμερα τηλεφωνικά το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για το περιστατικό ενώ νωρίτερα ενημέρωσε σχετικά και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι.

Μάλιστα ο Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ ενώ σε εξέλιξη είναι η έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ έπειτα από αίτημα της Τουρκίας.

Νωρίτερα σήμερα, συριακή οβίδα που έπληξε την περιοχή Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων, μιας μητέρας με τα τέσσερα παιδιά της ενώ ο δήμαρχος του χωριού Ακτσάκαλε, Αμπντουλχακίμ Αϊχάν, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα εννέα τραυματίες.

Πηγή: Reuters
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη