13 Νοε 2012

Ο Στάθης Παναγούλης και η "επαπειλούμενη κύηση"

Μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, περί λιντσαρίσματος ("ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ κύριοι και κυρίες που ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο... αυτό..
σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη"), o βουλευτής έδωσε εξηγήσεις και στα ΜΜΕ αλλά και μέσω ανακοίνωσης (διαβάστε την εδώ).

Οι πολιτικοί αντίπαλοί του, εξέλαβαν τη δήλωση, ως προειδοποίηση, ότι "αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα λιντσάρει τους πρώην κυβερνώντες, που θα παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο -αφού το λιντσάρισμα από το πλήθος είναι χειρότερο".

Η δήλωση όπως είναι φυσικό άρεσε σε πολύ κόσμο, που λατρεύει να εκτοξεύει απειλές προς τους "προδότες πολιτικούς". Τα πολιτικά μίση και πάθη δεν έχουν καταλαγιάσει στην Ελλάδα και οι "κρεμάλες" είναι συχνά-πυκνά στα χείλη των ψηφοφόρων.

Μόνο που, οι "προδότες" είναι επιλογή αυτών των ψηφοφόρων.

Οι ίδιοι άνθρωποι που ονειρεύονται κρεμάλες για τους πολιτικούς, ήταν αυτοί που τους Θεοποιούσαν. Δεν μας επέβαλλε ο Πολ Ποτ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου! Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τον επέβαλλε ! Η πλειοψηφία που τον απογείωνε προεκλογικά, όταν με εκείνο το απίθανο, γεμάτο αυτοπεποίθηση υφάκι, έβγαινε κάθε μέρα, όλη μέρα στα κανάλια (στο Mega κυρίως), για να αποδομήσει την κυβέρνηση Καραμανλή.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που αποκαλούν προδότες τους πολιτικούς, ήταν αυτοί που αγόραζαν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το οποίο αποθέωνε τον Γιώργο Παπανδρέου, με τους πυχαίους τίτλους "έτσι θα κυβερνήσω", "αυτοί είναι οι άνθρωποι του Γιώργου" κ.λ.π., κ.λ.π.

Οι ίδιοι άνθρωποι ήταν, που ρουφούσαν με λαχτάρα τα αναγνώσματα για τους "σοφούς" από όλο τον κόσμο, τους "νομπελίστες" και τους "τεχνοκράτες", που θα πλαισίωναν την κυβέρνηση Παπανδρέου και θα την έκαναν επιτέλους μια σύγχρονη "Δανία του Νότου".

Πρώτο σε τηλεθέαση το MEGA, που υμνούσε τους σημερινούς "προδότες", 
πρώτο σε κυκλοφορία το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που υμνούσε τους σημερινούς "προδότες", 
πρώτο σε ψήφους το κόμμα των Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου.
Κάποιος τους έκανε "πρώτους" όλους αυτούς έτσι;

Και κάποιος έβριζε όποιον τότε τολμούσε να πεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Ο λαός προτίμησε αυτούς που υπόσχονταν μαγικές λύσεις (το ίδιο θα κάνει ξανά, το ίδιο κάνει πάντα) και κατόπιν εορτής θέλει να τους ρίξει στην πυρά, για να εξιλεωθεί από τις δικές του ευθύνες, που υποκύπτει πάντα στους δημαγωγούς, που του υπόσχονται παραδείσους και δεν θέλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, ούτε θαυματοποιοί, παρά μόνο σκληρή δουλειά, έλεγχος της εξουσίας κάθε μέρα, συνέπεια και εντιμότητα από τον καθένα μας, σε κάθε μας πράξη και αυτογνωσία.

Οι χιλιάδες αφίσες των "προδοτών" στις κολώνες και τους τοίχους δεν κολλήθηκαν μόνες τους. Κάποιοι τις κόλλησαν. Προφανώς όχι για καλλιτεχνικούς λόγους, αλλά για να ...διοριστούν (τι άλλο;)

Ας αναλάβουμε λοιπόν κι εμείς οι πολίτες τις ευθύνες μας κι ας μη ρίχνουμε τις ευθύνες στους πολιτικούς. Κομμάτι δικό μας είναι κι αυτοί. Εμείς τους πιέζαμε να κάνουν μόνο μια δουλειά: να διορίζουν. Και το κάναμε, επειδή θέλαμε την εύκολη, σίγουρη, ξεκούραστη δουλειά, όπου δεν μετρά η παραγωγικότητα, τη δουλειά όπου μπορείς με διαδοχικές εγκυμοσύνες να μην πατήσεις ποτέ το πόδι σου, τη δουλειά που κάνει όλες τις έγκυες -όλως τυχαίως- να έχουν "επαπειλούμενη κύηση". Το 99% των γυναικών στο δημόσιο είχε προβληματική κύηση και σταματούσε από τον 2ο μήνα. Στον ιδιωτικό τομέα, το ποσοστό αυτό δεν ήταν ούτε 1% ! 

Κάποιος έπρεπε να τα πληρώνει όλα αυτά, έτσι; Ε, δεν μας τα χάριζε, δανεικά μας τα ΄δινε.
Ήρθε η ώρα να τα επιστρέψουμε και μάλιστα με τόκο.

Βασίλης Προκοπίδης/taxalia

Υ.Γ. 1. Εκτιμώ ότι ο Στάθης Παναγούλης, δεν είναι από τους ανθρώπους που ονειρεύονται λιντσαρίσματα και ο θόρυβος για τις δηλώσεις του ήταν υπερβολικός. Δε μου φαίνεται για εξουσιομανής που διψάει για εκδίκηση.
Υ.Γ. 2. τώρα που στριμώχθηκαν τα πράγματα και τρίζει η μονιμότητα, γιατί μειώθηκαν οι "επαπειλούμενες κυήσεις" στο δημόσιο ; 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη