Πώς γελοιοποιείται ο Γ.Παπανδρέου απαντώντας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

11 Νοε 2012

Κατηγορεί ως συκοφάντες τους ανθρώπους του Πρώτου Θέματος ο Γ.Παπανδρέου. Ναι, αλλά όταν συκοφαντούσαν τον προκάτοχό σου κι έφερναν εσένα στην εξουσία το απολάμβανες! Και τώρα...
ανακάλυψες ότι "αυτή είναι η δημοσιογραφία που υπηρετούν" και μιλάς για εργολαβία λάσπης. 
Δύο χρόνια Πρωθυπουργός ήσουνα ρε γκαρντάσι, γιατί δεν τελείωσες την υπόθεση Θέμου με τα 5,5 εκατομμύρια; Τώρα που δεν σε έχουν ανάγκη σε σκίζουν.
Ακριβώς το ίδιο θα κάνουν με τον Σαμαρά. Τώρα τους χαϊδεύει και τον χαϊδεύουν, σε ένα-δυό χρόνια θα βγάζει κι αυτός ανακοινώσεις ότι "τον συκοφαντούν οι εργολάβοι της λάσπης".
Τώρα όμως που είναι Πρωθυπουργός, κάνει ΚΑΙ αυτός γαργάρα στην υπόθεση φοροδιαφυγής του Θέμου.
Γαργάρα στη γαργάρα εσείς, φάπα στη φάπα σας πάει ο Θέμος. Κι ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει ανήμπορους πολιτικούς (εσάς δηλαδή) να ξεφτιλίζονται μπροστά σε εκδότες-δημοσιογράφους και καταλαβαίνει ότι η εξουσία σας φτάνει μέχρι του να κόβετε συντάξεις και αναπηρικά επιδόματα, αλλά στον εκδότη κάνετε άπειρες πεολειχίες.
Ετσι είναι Γιωργάκη και Αντωνάκη...
Εννιά Υπουργούς Οικονομικών άλλαξε ο Θέμος κι ακόμη "εξετάζεται" η περίπτωσή του. Σας έχει κάνει ρόμπες (ήσασταν κιόλας), αλλά κανείς δεν τολμά να τελειώσει την υπόθεσή του!
Γελοιοποιείστε κάθε μέρα στα μάτια του κόσμου, το ξέρετε, το νοιώθετε, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε!

Σκληρή απάντηση επεφύλαξε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, αναφορικά με τις ομιλίες τις οποίες δίνει στο εξωτερικό για την κρίση, τα χρήματα που εισπράττει, και τα ταξίδια που πραγματοποιεί.

Το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο κατέχει κεντρική θέση στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, έχει τίτλο “Ο Γιώργος κερδίζει 1.000.000 δολάρια από τη συμφορά μας”, και συνεχίζει: “Περιγράφει ανά την υφήλιο πως μας κατέστρεψε. Έκλεισε 18 ομιλίες και coctail dinners από Ζυρίχη μέχρι Τόκιο με αμοιβή 55.000 δολάρια τη βραδιά σε κοινό εκατομμυριούχων. Συν 12.600 ευρώ το μήνα από το Χάρβαρντ και τη βουλευτική έδρα που διατηρεί”.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “αγοραία αντίληψη για τη δημοσιογραφία και την αποστολή της”, απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, και καταλήγει με νόημα: “Μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετώπιζε είτε με τη σιωπή, είτε με πολιτικά μέσα τους εργολάβους επικριτές του. Δυστυχώς, κάποιοι εκλαμβάνουν την ευγένεια και την αξιοπρέπεια ως αδυναμία που τους επιτρέπει να εξαπολύσουν και νέες αήθεις επιθέσεις. Κάτι τέτοιο όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αρκετά πια”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου:

“Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που αφορά τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, διαπνέεται από αγοραία αντίληψη για την δημοσιογραφία και την αποστολή της.

Αντίληψη, η οποία είναι προφανές ότι χαρακτηρίζει το όλο εγχείρημα της συγκεκριμένης εφημερίδας, που υλοποιείται συνειδητά και με εντεινόμενους ρυθμούς την τελευταία περίοδο.

Όπου εγχείρημα, η εργολαβία κατασυκοφάντησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτή είναι η δημοσιογραφία που υπηρετούν.

Τα δήθεν στοιχεία τους, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το δημοσίευμα βρίθει ασύστολων ψευδών και ανακριβειών. Όπως, το ότι ανακάλυψαν 18 ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου με την μυθική αμοιβή του 1 εκατ. δολαρίων.

Η κατασυκοφάντηση θα αποδεικνύεται άμεσα, από τη φορολογική του δήλωση και το πόθεν έσχες. Εκεί καταγράφονται τα πάντα.

Μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο και οι συκοφάντες του Γιώργου Παπανδρέου;

Και όλα αυτά, ενώ σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζεται ότι, η παρουσία πολιτικών ηγετών σε διεθνείς εκδηλώσεις αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής εθνικών θέσεων, όπως και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε χώρας για επενδύσεις.

Γιατί αυτό είναι το αντικείμενο των ομιλιών του Γιώργου Παπανδρέου: η Ελλάδα, οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων και τα πρωτοφανή αποτελέσματά τους, οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, οι δυνατότητες της Ελλάδας, οι προοπτικές της, όπως και οι εξελίξεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, μαζί με τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στην Ευρώπη και διεθνώς, αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών και των φορολογικών παραδείσων.

Όσο περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες και προσωπικότητες της χώρας θα μπορούσαν να συμμετέχουν και σε όσο το δυνατόν περισσότερες διεθνείς εκδηλώσεις, τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

Είναι ηλίου φαεινότερον όμως, ότι αυτά δεν εμπίπτουν στο πεδίο ενδιαφέροντος της λαμπρής σκέψης που χαρακτηρίζει τους πάσης φύσεως τιμητές.

Μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετώπιζε είτε με τη σιωπή, είτε με πολιτικά μέσα τους εργολάβους επικριτές του. Δυστυχώς, κάποιοι εκλαμβάνουν την ευγένεια και την αξιοπρέπεια ως αδυναμία που τους επιτρέπει να εξαπολύσουν και νέες αήθεις επιθέσεις.

Κάτι τέτοιο όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αρκετά πια”.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη