4 Νοε 2012

Τριάντα χρόνια ενοποίηση

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ας θυμηθούμε πώς σατίριζε ο γελοιογράφος Ιωάννου το έτος 1982 την εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ για ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων (κλικ εδώ για μεγέθυνση).
Υπάρχει κάποια διαφορά σήμερα; Ασφαλώς και υπάρχει. Επί τα χείρω. Δείτε για δείγμα (εδώ).
Γι’ αυτό σας λέω ότι από τη χώρα τούτη λείπει μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Με Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδο, Σαμαρά και τ’ άλλα τα παιδιά!!! Παρεμπιπτόντως: ο Σαμαράς....
μας είχε πει προεκλογικώς [enikos.gr] ότι όταν ήταν στην Αμερική είχε ανοίξει μία πιτσαρία, η οποία «έσκιζε». Διαβάζω, όμως, στην «ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ + 13» της 04.12.2009 τον Αντώνη Σκυλάκο να αναπαράγει το βιογραφικό του Σαμαρά και μεταξύ των άλλων και αυτά:
 «Στα φοιτητικά τους χρόνια, Σαμαράς και Παπανδρέου κάνουν παρέα, συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, παίζουν μουσική στο ίδιο μουσικό συγκρότημα – ο Σαμαράς είναι ο ντράμερ. Στη συνέχεια ο Σαμαράς συνεχίζει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ. Στην Αμερική, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν διστάζει να δουλέψει περιστασιακά για να αυξήσει το χαρτζιλίκι του. Δουλεύει σε πιτσαρίες Ελλήνων μεταναστών, με τους οποίους διατηρεί σχέσεις μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, σε ένα από τα ταξίδια του στην Αμερική ως υπουργός, μπροστά στο ξενοδοχείο πάρκαρε μια λιμουζίνα πολλών μέτρων, ο οδηγός της οποίας επέμενε να τον συναντήσει. Ήταν ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας, όπου δούλευε περιστασιακά, και ο Αντώνης Σαμαράς δεν του χάλασε το χατίρι.»

Τελικά ποίος Αντώνης ψεύδεται;

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη