14 Νοε 2012

Οι δήμοι άρχισαν να επενδύουν την περιουσία τους

Ο δήμος Νοτίου Πηλίου αποφάσισε να ενεργοποιήσει συμφωνία του 1998 με Κύπριους επενδυτές για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος στη νησίδα Αλατά και το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο.
Η δημοτική αρχή του
Πειραιά υπό τον Βασ. Μιχαλολιάκο ανακοίνωσε πως εντός του προσεχούς 20ημέρου θα αναρτηθεί η προκήρυξη για την παραχώρηση 5 «φιλέτων» (κτιρίων και οικοπέδων) που ρημάζουν ή μένουν αναξιοποίητα επί χρόνια.

Ο δήμος Βόλου ανακάλυψε πως γύρω στα 170 από τα περίπου 1.200 ακίνητα που διαθέτει μπορούν να τύχουν αξιοποίησης και αυτές τις ημέρες επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις.

Ο περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης, σε μια περίοδο που τα δημοτικά ταμεία είναι άδεια, αναγκάζει τις δημοτικές αρχές ανά την Ελλάδα να στραφούν προς την εκμετάλλευση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας τους.

Το μεγαλύτερο τμήμα των ακινήτων που κατείχαν επί δεκαετίες του Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του, όπως ακριβώς συνέβη και με την ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Ετσι οι ΟΤΑ δεν εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες των δύο προηγούμενων δεκαετιών όταν η αγορά ακινήτων πλημμύριζε από φθηνά δανεικά κεφάλαια και οι τιμές εκτοξεύονταν. Ομως, τα στελέχη του real estate υποστηρίζουν πως ακόμα και σήμερα, που οι τιμές βουλιάζουν, οι δήμοι μπορούν να τονώσουν την αγορά με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν τον τελευταίο καιρό.
www.euro2day.g
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη