1 Νοε 2012

Ώρα ευθύνης!

Άρθρο του Γιάννη Παππά – τ. βουλευτή της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα

Όσο κι αν είναι επώδυνη η προσεχής διαδικασία ψήφισης των ‘μέτρων’ στην Βουλή, δεν παύει να είναι ώρα ευθύνης.
Είναι η ώρα ευθύνης τόσο των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων όλων των κομμάτων, των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας όσο και του ιδίου του
Πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς, απέδειξε μέχρι αυτή την ώρα, κατ’ αρχήν την πολιτική του συνέπεια. Την λειτουργία του ως προς τον πατριωτικό του χαρακτήρα και τις επιλογές του που γίνονται με γνώμονα, μόνον το καλό της Ελλάδας. Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα στην εξουσία προσπάθησε βήμα προς βήμα να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στο εξωτερικό κατά της χώρας μας και να παρουσιάσει μία εικόνα φερεγγυότητας όχι μόνο στους εταίρους μας αλλά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ας μην γελιόμαστε. Η Ελλάδα είχε τεθεί εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς καμία φερεγγυότητα για επενδύσεις ή ελκυστικότητα για συναλλαγές. Ακόμη και η επιχειρηματικότητα, κατέρρεε υπό το βάρος της ύφεσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε τα μέχρι τώρα στοιχήματα που έβαλε και απέδειξε ότι είναι συνεπής σε αυτούς τους στόχους. Ο ελληνικός λαός –ακόμη και οι πιο φανατικοί διαφωνούντες- είδαν την αλλαγή.
Όπως έχει υποσχεθεί ο Αντώνης Σαμαράς, από την επομένη, είναι αποφασισμένος να σηκώσει τα μανίκια ψηλά και μαζί με τους συνεργάτες του, να δουλέψουν ώστε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς να προχωρήσει η ανάπτυξη και να έρθει ξανά το χαμόγελο της αισιοδοξίας.

Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι είναι Έλληνας και πατριώτης. Έχει μεγαλώσει με πατριωτικά διδάγματα από την οικογένειά του, από την προγιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα τα οποία τα τιμά και τα βιώνει στην πολιτική του ιδιότητα.
Οπωσδήποτε, όλοι περιμένουμε περισσότερα: λιγότερο κράτος, περισσότερη ανάπτυξη, προοπτική οικονομικής βελτίωσης, χωρίς άλλα δυσβάστακτα μέτρα, χωρίς άδικες φορολογίες και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού τον τελευταίο πολιτικό της Ελλάδος που μπορεί να διασώσει τη χώρα από το τέλμα. Ο ίδιος αποφάσισε να εγγυηθεί την παραμονή μας στο Ευρώ και να αναλάβει μια τεράστια ευθύνη απέναντι στην ιστορία της πατρίδας μας.

Έχοντας απέναντί του την Γερμανία και μια Ευρώπη που αλλάζει, προσπάθησε να ακολουθήσει την διπλωματική οδό με πραγματικά δεδομένα, μακριά από στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες που στόχο έχουν μόνο τα μικροκομματικά συμφέροντα και όχι την αληθινή παραγωγή πολιτικής.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι η ελληνική οικονομία απαιτεί εδώ και τώρα επίλυση του προβλήματός της. Του χρέους που την βαραίνει και της ύφεσης που βαθαίνει.
Κι επειδή δεν υπάρχει πλέον ούτε χρόνος ούτε άλλα περιθώρια, είναι αναγκαίο να προσχωρήσουμε μπροστά.
Απέναντί μας δεν είναι μόνο η Τρόικα και το ΔΝΤ. Έχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα με διεθνές αντίκτυπο. Κανείς δεν θέλει να αποτύχει η Ελλάδα. Ούτε η Ευρώπη, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία και η Κίνα.

Η δική μας διαπραγματευτική θέση έχει βελτιωθεί σε πραγματικό χρόνο λόγω του Αντώνη Σαμαρά που πέτυχε – χωρίς κραυγές – να αναδείξει ένα προφίλ σοβαρότητας και την χώρα μας σε επίσημο ευρωπαίο εταίρο και διαπραγματευτή.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «εφ’ όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα βγει από την κρίση». Αυτό σημαίνει ότι γίνονται προσπάθειες να πάρει η χώρα μας πάνω από 31,5 δις ευρώ (συν 5,5 από την δόση που δεν δόθηκε τον περασμένο μήνα) ώστε να αρχίσει να ‘κινείται’ η πραγματική οικονομία.
Μετά την ψήφιση των μέτρων δεν σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής, θα… λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος παραμένει η ανάπτυξη, η σταδιακή έξοδος από την κρίση, η διατήρηση της πολιτικής και δημοκρατικής ισορροπίας και όχι το ξαφνικό σοκ που οδηγεί στο χάος μια χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Είναι στο χέρι όλων μας –και ιδίως των πολιτικών προσώπων- να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε ΝΑ ΜΗΝ εφαρμοστούν τελικά όλα αυτά τα μέτρα, εφόσον θα έχει υπάρξει βιώσιμη λύση.

Η ώρα ήρθε. Η μέχρι τώρα στρατηγική του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποδείχθηκε σωστή.
Υπάρχει πλέον αισιοδοξία και πρέπει να την δούμε με ψυχραιμία. Βρισκόμαστε στην κορύφωση της διαδικασίας. Μετά από το τελευταίο αυτό… ‘πικρό ποτήρι’ η Ελλάδα θα μπορέσει να ατενίσει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, μακριά από την συνηθισμένη μιζέρια της ‘ψωροκώσταινας’ στην οποία είχαμε συνηθίσει.

Η αλλαγή είναι μπροστά μας. Το μέλλον αρχίζει τώρα. Η Ευρώπη και η αυριανή πολιτική σκηνή αλλάζουν. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στάσιμη στις παλαιοκομματικές, στείρες αντιπολιτευτικές, μικροκομματικές πρακτικές που την έπνιγαν τόσα χρόνια, δεμένη στον αραμπά του κάθε συνδικαλιστή και του κάθε ρουσφετολόγου που δούλευαν για άλλα συμφέροντα εκτός του καλού της Πατρίδας.
Και όλοι μαζί πρέπει να το διεκδικήσουμε αυτό το μέλλον. Για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη