13 Νοε 2012

Κερδίζει την εμπιστοσύνη τραπεζών και επενδυτών ο ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ κατάφερε να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα παρά την κρίση και είναι σε καλό δρόμο για την αναχρηματοδότηση.
Την εκτίμηση ότι ο ΟΤΕ θα εξοικονομήσει περίπου 60 εκατ. ευρώ ετησίως, εφόσον
το οικειοθελές πρόγραμμα αποχώρησης των εργαζομένων θα στεφθεί με επιτυχία, εξέφρασε η διοίκηση του ΟΤΕ κατά την ενημέρωση των αναλυτών, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων 9μήνου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν να καταθέτουν τη σχετική αίτησή τους από την Τετάρτη στις 14 Νοεμβρίου και το στάδιο αυτό της διαδικασίας θα διαρκέσει έως τις 26 του ίδιου μήνα, ώστε όσοι το αποφασίσουν να έχουν αποχωρήσει από τον Οργανισμό μέχρι το τέλος του 2012.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, κατά την τηλεδιάσκεψη στις προϋποθέσεις του διπλού προγράμματος υπολογίζεται ότι εμπίπτουν περίπου 1.600 έως 1.800 εργαζόμενοι. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η διοίκηση του ΟΤΕ στο μεταξύ απέσπασε για δεύτερη φορά εύσημα για την προσπάθειά της στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού της επιχείρησης. Μια μέρα μετά τα εύσημα που έλαβε από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Deutsche Telekom, για την ψήφο εμπιστοσύνης των τραπεζών οι αναλυτές συνεχάρησαν για τον ίδιο λόγο τον Μ. Τσαμάζ και τον οικονομικό γενικό διευθυντή Μπ. Μαζαράκη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους για τα αποτελέσματα οι αναλυτές στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, εν τω μέσω της χειρότερης δυνατής συγκυρίας στα μακροοικονομικά της χώρας, η διοίκηση του ΟΤΕ εξασφάλισε τη συναίνεση των τραπεζών για παράταση της λήξης μέρους του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα, η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίστηκε βέβαιη για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης, ενώ απαντώντας σε ερώτημα για το αν επίκειται και η πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία (AMC) το απέκλεισε. Συμπλήρωσε ότι αρκεί η πώληση των Globul και Hellas Sat η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με προοπτική να ολοκληρωθεί στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2013.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη