7 Δεκ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ 8Κ/2008

Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, παρακολουθούμε με ψυχραιμία από τις 13 Νοεμβρίου 2012 τις εξελίξεις που «ενεργοποίησαν» οι 8 αποφάσεις του Διοικητικού..
Εφετείου Αθηνών σχετικά με την «εξπρές» τοποθέτηση στο ΙΚΑ των διοριστέων στην Αγροτική Τράπεζα με την προκήρυξη 9Κ/2008.
Η προηγούμενη κυβέρνηση έκρινε ότι μία νομοθετική ρύθμιση που θα τοποθετούσε τους επιτυχόντες διοριστέους της Αγροτικής Τράπεζας στο ΙΚΑ (κατ΄εξαίρεση του νόμου 3833/10, γνωστό ως «1 προς 5») και που θα παρέκαμπτε τους επιτυχόντες διοριστέους του ΙΚΑ της 8Κ/2008 θα ήταν η λύση. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη η οποία έκρινε αντισυνταγματική αυτή την νομοθετική ρύθμιση.
H Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στις 4-12-2012 με ανακοίνωσή της ανήγγειλε ότι δεν θα «ενεργοποιήσει» τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου σε μια προσπάθεια θα δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση (πρβ. http://www.ika.gr/gr/infopages/press/20121205.cfm ).
Για όσους από τους αρμόδιους διαβάζουν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου γίνεται σαφές ότι στην Διοίκηση εν γένει και στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ιδιαίτερα δίνεται η ευκαιρία να θεραπεύσουν τα διοικητικά λάθη του παρελθόντος καθώς επί της ουσίας η απόφαση επιστρέφει τον χρόνο δράσης της διοίκησης στο σημείο μηδέν.
Δεν κατανοούμε ωστόσο, την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ ότι δεν θα εφαρμόσει την δικαστική απόφαση. Η πρόθεση της Διοίκησης να εφεσιβάλλει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στο ΣτΕ, μας εκπλήσσει δυσάρεστα, διότι με την παρελκυστική αυτή τακτική καταστρατηγούνται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, παρότι στο άρθρο 95 παρ.5 του Συντάγματος θεσπίζεται η υποχρέωση της διοίκησης για την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και η ποινική, αστική και πειθαρχική ευθύνη των οργάνων που δεν συμμορφώνονται προς αυτές.
Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, όπως και εκείνοι της 9Κ/2008 στην ΑΤΕ, δεν είμαστε συσκευές που κάποιοι μας «ενεργοποιούν» και απενεργοποιούν κατά βούληση, μας παγώνουν και ξεπαγώνουν κατά βούληση.
Στεκόμαστε κριτικά απέναντι στην Διοίκηση του ΙΚΑ και της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη