18 Δεκ 2012

Δηλώσεις Γκιουλέκα στο δημοτικό συμβούλιο

Για «λογιστικές αλχημείες» και έλλειψη σαφούς προσανατολισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης προς στην κοινωνική πολιτική κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας κατά τη σημερινή (17/12/12) συζήτηση στο ..
Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.
«Επαίρεστε για τη μείωση των δημοτικών τελών ενώ ουσιαστικά είστε εσείς που έχετε βάλει την “ταφόπλακα” στην αγορά, επιβάλλοντας στους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες τσουχτερά και δυσβάσταχτα πρόστιμα είτε για τους χώρους που χρησιμοποιούν είτε για τις πινακίδες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Ο Κώστας Γκιουλέκας χαρακτήρισε «μίζερες» τις μειώσεις των δημοτικών τελών θυμίζοντας στον Γιάννη Μπουτάρη ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση ζητούσε δραστικότατες μειώσεις της τάξης του 25-30%.
Και επανέλαβε τις προτάσεις της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ατόμων με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, των πολυτέκνων και των μονογονεικών οικογενειών, με βάση εισοδηματικά κριτήρια. «Σε μια εποχή που όλοι πλήττονται από την κρίση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι αρωγός κυρίως στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη» επισήμανε ο Κ.Γκιουλέκας.
«Αφανίζετε ότι πολιτιστικό υπάρχει και δραστηριοποιείται στην πόλη το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην προσωπική σας αισθητική και γι αυτό περικόψατε κατά 100% τις επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους. Μειώσατε δραματικά την επιχορήγηση στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, σε αθλητικούς συλλόγους, μειώσατε τα κονδύλια για την Αγιορείτικη Εστία, για το κληροδότημα Καραγιάννη. Ποια είναι τελικά η αισθητική σας;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Μήπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο που βούλιαξε πέρυσι στο Θερμαϊκό; Μήπως το τεράστιο, ακαλαίσθητο κατασκεύασμα-αψίδα που τοποθετήσατε στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Τσιμισκή που θύμιζε επαρχιακή πόλη σοβιετικού τύπου του 1970; Ή μήπως η αισθητική σας είναι αυτή που έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη στην πιο βρώμικη και σκοτεινή πόλη της Ελλάδας;» κατέληξε ο Κώστας Γκιουλέκας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη