30 Δεκ 2012

Περί λίστας Λανγκάρντ και άλλων πολιτικών δαιμονίων…

Είναι ώρα, μπορείτε κύριοι πολιτικοί;
Φοβάμαι ότι τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε ακόμα ένα θεατρικό έργο του παραλόγου στην σαθρή πολιτική σκηνή της χώρας.

Τα εν πολλαίς αμαρτίες πολιτικά κόμματα στροβιλίζονται γύρω από την δίνη του σκανδάλου της «Λίστας ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ». Ακούγονται στα στημένα πάνελ θεωρήσεις για παραγραφή αδικημάτων λόγω συνταγματικών παραδοχών και τήρησης κοινοβουλευτικών τυπικών αν είναι δυνατόν σε έναν γενικό -εσμό αντισυνταγματικών πράξεων της πρόσφατης τριετίας.
Το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ επιχαίρει και θριαμβολογεί μέσα στην παραζάλη του πολιτικού αμοραλισμού και αλαζονείας που διατρέχει τον πρόεδρο και τα περί αυτόν στελέχη του.
Η ΝΔ με την γνωστή μεσοβέζικη στάση «και τούτο μεν ποιείν κακείνο μηαφιέναι» προσπαθεί να κερδίσει εκλογικούς πόντους αλλά και να μη δυσαρεστήσει «εταίρους και συνεταίρους».
Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να παίξει δυνατά ένα από τα τελευταία της χαρτιά ώστε να κερδίσει πολιτική επιβιωσιμότητα και αυτόφωτη κοινοβουλευτική παρουσία. Μπορεί, θέλει άραγε, έχει την πολιτική περηφάνια;
Καταλήγουν από ότι δείχνουν τα μέχρι τώρα γεγονότα να καρφώσουν στον τιμωρητικό πάσαλο – όχι βέβαια αδίκως- τον πρώην γενικό οικονομικό τσάρο και χαρισματικό «βαλέ» του Παπανδρέου Παπακωσταντίνου και εκεί να τελειώσουνε με αυτή την ατιμωτική περίπτωση που εξευτέλισε και τραυμάτισε την χώρα.
Θα είναι το κύκνειο άσμα των παραπάνω κομμάτων αν κρυφτούν πίσω από κοινοβουλευτικές ’κακοφορμισμένες’ διατάξεις και υποκριτικούς δημόσιους λόγους και δεν πράξουν άμεσα και με ζήλο το κοινοβουλευτικό τους καθήκον για πλήρη διαλεύκανση της ιδιαίτερα σοβαρής αυτής υπόθεσης.
Εμείς στον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας αναμένουμε απαντήσεις, απαιτούμε δικαιοσύνη και επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα μας βρουν απέναντι αποφασισμένους και διεκδικητικούς εν ονόματι του Έθνους , του Λαού και της Δημοκρατίας.

Χρήστος Βενέτης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Σ.Ε.Ε
anyblografa
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη