1 Δεκ 2012

Άλλαξε το κλύσμα


(Μεγάλο το θέμα που θέτει σήμερα ο κος Καλαμίτσης...)

Με προβληματίζουν οι ειδήσεις, κατά τις οποίες σε κάθε Υπουργείο, σε κάθε Εφορία, σε κάθε Δήμο κ.λπ. θα εγκατασταθεί «μπάστακας» κατά τη Σκανδαλίδειο ρήση.
Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι αιρετοί Άρχοντες έχουν ξεσκίσει διαχρονικώς τον ελληνικό λαό. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις υπογραμμίζουν τον κανόνα. Είναι εν πολλοίς γνωστά αρκετά σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα, με άχρηστα και υπερτιμολογημένα έργα και προμήθειες ανατιθέμενες, συνήθως,
απ’ ευθείας και εκ των υστέρων νομιμοποιούμενες δια του Πλυντηροβουλίου μαζί με τις συμπαρομαρτούσες αρπαχτές. Τα άγνωστα έργα και τις άγνωστες προμήθειες τις φαντάζομαι. Δεν απαιτείται δα και αχαλίνωτη φαντασία. Γύρω από το πανηγύρι των πάσης φύσεως εκλογών μια τεράστια χαβούζα που καταβροχθίζει και την τελευταία ικμάδα μας. Από την εκλογή βουλευτών μέχρι την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου σε σωματεία και συνεταιρισμούς. Και συνεχίζουν ξεδιάντροπα το φαγοπότι. Μαϊμού-συντάξεις, ασύδοτη κατάχρηση δημοσίου χρήματος, διασπάθιση των κόπων μας, αβελτηρία περί την είσπραξη φόρων και τελών, απραξία μέχρι να πέσει το μπαλόσημο ή γρογορόσημο. Για την αναπλήρωση όσων έχουν καταβροχθίσει όλα τα λαμόγια επιβάλλονται νέοι φόροι. Και τσουπ έρχεται μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι αυτό μας αρέσει. Άρα, κάπου μας εξυπηρετεί η σαπίλα που μας τριγυρίζει και οι λίγδες-πολιτικοί που μας διαφεντεύουν.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, ας έλθουν οι «μπάστακες» να διαλύσουν αυτή τη σαπίλα. Βέβαια, όλο το μνημονιακό εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα έσπευσε να καταγγείλει το ενδεχόμενο να έλθουν ξένοι «μπάστακες», αφού θεωρεί ότι αυτοί θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί εξυπηρετώντας απλώς τους δικούς τους. Ο αντίλογος σ’ αυτό το υποκριτικό επιχείρημα έχει δύο σκέλη. Πρώτον: οι «μπάστακες» θα έχουν ως αποστολή την πάταξη της διαφθοράς, προκειμένου τ’ αφεντικά τους να εισπράξουν το λαβείν τους. Δεν θα χαρίζονται στους χαριτωμένους ακαμάτηδες των βορείων και νοτίων προαστείων εις βάρος των αφεντικών τους. Δεύτερον: αυτοί που οδύρονται για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας εξ αιτίας της παρουσίας τού μπάστακα παντού, ολοφύρονται για ένα και μοναδικό λόγο. Επειδή θα πάψουν να είναι «ημέτεροι» αυτών που θα δίνουν τα δάνεια και είναι δύσκολο να ξεσυνηθίσουν.
Μήπως, λοιπόν, πρέπει να υποδεχθούμε τους μπάστακες, για να δούμε άσπρη μέρα; Μήπως έχουμε πραγματική ανάγκη των «βαρβάρων»; Σιχάθηκα ν’ ακούω για αλλαγή κλίματος κάθε λίγο και λιγάκι.

Σωτήριος Καλαμίτσης       

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη