15 Δεκ 2012

Άρχισε επιτέλους η μεταφορά κρατουμένων στις νέες φυλακές Χανίων

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση πολλών ετών άρχισε σήμερα το πρωί η μεταφορά των πρώτων κρατουμένων από το ακατάλληλο εδώ και χρόνια κατάστημα κράτησης μέσα στα Χανιά στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Αγιάς Χανίων. Για την μεταφορά αυτή, μας δήλωσε ο ..
αντιπρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Γεώργιος Κονταξάκης, τα εξής: “Το στοίχημα κερδήθηκε με τις συνεχείς πιέσεις συνδικαλιστών, κρατουμένων, εργαζομένων και φυσικά των Μ.Μ.Ε., έχοντας κυρίαρχο ρόλο τα «Χ.Ν.» και το «Επαρχιακό φως» με επανειλημμένες δημοσιεύσεις ολοσέλιδων και όχι μόνο ρεπορτάζ. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιζόταν αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με στοιβαγμένους τόσους ανθρώπους σ’ ένα χώρο που μελετήθηκε για πολύ μικρότερο αριθμό κρατουμένων. Το κατάστημα κράτησης είχε καταντήσει από χρόνια αποθήκη. Αν θέλουμε να είμαστε Ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να έχουμε και Ευρωπαϊκά πρότυπα παντού. Η ολοκλήρωση της μεταφοράς των κρατουμένων θα έχει τελειώσει αργά το βράδυ ενώ η μεταστέγαση της φυλακής θα κρατήσει μια εβδομάδα…”.
η συνέχεια του ρεπορτάζ με φωτογραφίες στο http://yanniskakanos.gr/sta-chania-epitelous-archise-i-metastegasi-ton-kratoumenon-stis-nees-filakes/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη