15 Δεκ 2012

Στην αντεπίθεση η "Ελληνικός Χρυσός" με διαφημίσεις

Έβαλε επιτέλους το χέρι στην τσέπη η ιδιοκτησία των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής και της Θράκης. Από όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν είστε, ακόμη κι αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ κάποιο σχετικό ρεπορτάζ, σίγουρα έχετε όλοι την...
εικόνα κάποιων ανθρώπων που αντιδρούν σφοδρά σε κάτι μεταλλεία χρυσού, επειδή θα καταστρέψουν το περιβάλλον και τη ζωή τους. Σίγουρα έχετε δεί, έστω και φευγαλέα κάποια επεισόδια στην τηλεόραση, σίγουρα σας λέει κάτι η λέξη Σκουριές.
Σίγουρα έχετε ακούσει για κάποιες κινήσεις κατοίκων, για τους οικολόγους και το ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν τα μεταλλεία.
Μέχρι τώρα, την ενημέρωση μονοπωλούσε η άποψη όσων είναι εναντίον των μεταλλείων. Μάλιστα η  αναλογία προβολής όσων ήταν κατά των μεταλλείων και όσων ήταν υπέρ ήταν ...90 - 10 κι ακόμη χειρότερα.
Μέχρι που η eldoradogold, εδέησε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να περάσει σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, εξαγοράζοντας έμμεσα τον (πολύ εύκολα εξαγοράσιμο) τύπο. Έτσι, από δω και πέρα, ξεχάστε τα πολλά - πολλά στις εφημερίδες για το "περιβάλλον που καταστρέφεται".
Τώρα θα διαβάζετε για τους "εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και τους χιλιάδες ανθρώπους στους οποίους δίνει δουλειά τις δύσκολες αυτές εποχές η καλή εταιρεία, που βοηθά στην ανάπτυξη".

Όχι ότι η άποψη α΄ή β΄ ειναι η "αλήθεια". Όχι ότι έχουν δίκιο αυτοί που είναι κατά ή υπέρ. Αυτό που σας λέμε, είναι να μαθαίνετε πώς λειτουργούν οι επαγγελματίες της ενημέρωσης. Πόσο κυνικά αλλάζουν θέση, όταν πέφτει το χρήμα της διαφήμισης.
Όσο δεν έπεφτε διαφήμιση, παρουσίαζαν μόνο την άποψη των "οικολόγων". Τώρα θα τους εξαφανίσουν και θα παρουσιάζουν την άποψη των "εργαζομένων".
Έτσι λειτουργεί ο "τύπος" από τον οποίο ενημερώνεστε....
Εμείς στο taxalia απείχαμε εξ αρχής από την ιστορία, γνωρίζοντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο. Όχι μόνο η πλευρά των "οικολογοσυριζαίων" η οποία μονοπωλούσε τα ΜΜΕ, χωρίς ποτέ να ακουστούν οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι κάτοικοι, που θέλουν το εργοστάσιο.

H ολοσέλιδη καταχώριση που θα βουλώσει στόματα. Θα τη δείτε στα φύλλα της Κυριακής

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη