3 Δεκ 2012

Επεισοδιακή η σημερινή διαδικασία στη Δίκη της υπεξαίρεσης

- Οι διάλογοι από τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.
- Χωρίς στοιχεία και η κατάθεση του Κουράκη
- Ένταση και μηνύσεις για το "καμόρα".
- Τι απάντησε ο αντιδήμαρχος στις ερωτήσεις των τέως αντιδημάρχων!
- Ο Δήμος Θεσσαλονίκης νοικιάζει κτίριο ιδιοκτησίας του Ανδρέα Κουράκη, είπε ο..
Μιχ. Λεμούσιας!

Τον κίνδυνο να διολισθήσει η Δίκη της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης σε δίκη με πολιτικό περιεχόμενο, στην οποία απλώς τα στελέχη της μίας παράταξης επιτίθενται με μένος εναντίον των στελεχών της άλλης, επεσήμαναν παράγοντες της, λίγο πριν ολοκληρωθεί η σημερινή ακροαματική διαδικασία. Και αυτό γιατί ακόμη ένας μάρτυρας, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης επέλεξε να μιλήσει πολιτικά, με ισχυρισμούς και απόψεις και χωρίς να προσκομίσει το παραμικρό στοιχείο για να στηρίξει τα...
λεγόμενα του. Ο αντιδήμαρχος μάλιστα θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αφού μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση από τους τέως αντιδημάρχους για το χαρακτηρισμό «καμόρα» που χρησιμοποίησε για την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης! Άλλωστε πολλοί τόνισαν ότι αύριο θα έρθει να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο Χασδάι Καπόν, ενώ με τα όσα έχει πει κινδυνεύει να διαγραφεί από την «Πρωτοβουλία» και να χάσει τη θέση του αντιδημάρχου, επειδή «έσπασε τη γραμμή» της παράταξης!  
Ο κ. Κουράκης επέλεξε να μείνει εντός της γραμμής «δεν ήταν δυνατό να γίνεται η υπεξαίρεση και να μην γνωρίζουν κι άλλοι τίποτε», όπως είχαν καταθέσει νωρίτερα οι Μπουτάρης, Αβραμόπουλος και Αράπογλου χωρίς ωστόσο, όπως άλλωστε και οι προηγούμενοι μάρτυρες, να εισφέρει την παραμικρή απόδειξη, ντοκουμέντο, έγγραφο ή μαρτυρία η οποία και θα αποδείκνυε του λόγου του το αληθές. Παράλληλα επιχείρησε να αποδυναμώσει την κατάθεση Καπόν, λέγοντας ότι ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν ήξερε τι γινόταν παλιά.
«Ακούμε μόνο θολές περιγραφές γεγονότων, απόψεις επί των γεγονότων και χαρακτηρισμούς, πολλούς χαρακτηρισμούς χωρίς κανένα στοιχείο», σχολίασε ο εκ των συνηγόρων Σωτήρης Καπετανόπουλος για να απαντήσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου: «όλα συνεκτιμώνται, εμείς διαμορφώνουμε άποψη από όλα όσα ακούμε κι ας λέει ο μάρτυρας ό,τι θέλει».
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις περιπτώσεις ο Πρόεδρος Γιώργος Αποστολάκης διέκοψε τον μάρτυρα για να του επισημάνει ότι δεν εισφέρει γεγονότα αλλά εικασίες. Η πρώτη ήταν όταν ο κ. Κουράκης έλεγε ότι βοούσε ο τόπος πως ο Μιχ. Λεμούσιας έπαιρνε μίζες από εργολάβους, αλλά αρνήθηκε (παρά τις επίμονες παρεμβάσεις του προέδρου) να πει έστω και ένα όνομα καταγγέλλοντος. Και η δεύτερη όταν παρουσιάστηκε (από τη συνήγορο Αλέκα Τσάκου) κατάθεση του κ. Κουράκη, στη διερεύνηση άλλης υπόθεσης στην οποία ο νυν αντιδήμαρχος δηλώνει ότι δεν έχει αντιληφθεί ποτέ κάποια παρανομία από την πλευρά του κ. Λεμούσια. «Μιλούσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά όταν πήγατε στη Δικαιοσύνη να εισφέρετε κάτι συγκεκριμένο, εκεί δεν είπατε τίποτε», του είπε ο Πρόεδρος.
«Έρχεστε εδώ και μιλάτε για καμόρα και το 2009 δεν λέτε το παραμικρό. Τότε δεν ξέρατε τίποτε, τώρα τα θυμηθήκατε όλα», του είπε (με φανερή ένταση) η κ. Τσάκου.  
Σε άλλο σημείο πάλι ο πρόεδρος ρώτησε τον μάρτυρα, πώς είναι δυνατό να μην υπάρχουν μαρτυρίες, τουλάχιστον από την πλευρά των υπαλλήλων για παράνομες πράξεις της προηγούμενης διοίκησης τώρα, δύο χρόνια μετά την τοποθέτηση της νέας διοίκησης! «Φοβούνται» απάντησε ο κ. Κουράκης. «Φοβούνται τώρα; Τι έχει να φοβηθεί κάποιος τώρα από τον κ. Λεμούσια που είναι προφυλακισμένος; Υπάρχουν και οι συνταξιούχοι. Ένα στοιχείο όμως δεν έχουμε και τα στοιχεία δίνουν βάση στην κατάθεσή σας»,είπε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, που αλλά απάντηση δεν πήρε.
Ένταση καταγράφηκε και στο σημείο στο οποίο η υπεράσπιση επιχείρησε να στηλιτεύσει την πρακτική των στελεχών της «Πρωτοβουλίας» που κατέθεσαν τα ίδια πράγματα σε βάρος του Χασδάι Καπόν, που διαφοροποιήθηκε. Ο κ. Κουράκης αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που τον έφεραν να καταγγέλλει σε συνεδρίαση της παράταξης τον Καπόν ότι δεν ακολούθησε την κοινή γραμμή και να ζητά την απομάκρυνση του από τη θέση του αντιδημάρχου. «Μην πιστεύετε όσα γράφουν οι εφημερίδες», είπε.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν οι τέως αντιδήμαρχοι πήραν με τη σειρά τους το λόγο για να υποβάλουν ερωτήσεις στο μάρτυρα. Μάλιστα ο Μιχάλης Ζορπίδης δεν άντεξε και ξέσπασε φανερά καταβεβλημένος: «δεν είναι δυνατό εμείς να δουλεύουμε όλη την ημέρα για την πόλη και αυτοί να μας λένε καμόρα», ενώ ο Θόδωρος Αθανάσαρος πρόσθεσε: «Ανδρέα θα μετανιώσεις γι’ αυτά που λες εδώ. Κάποια στιγμή θα σκεφτείς καλά πως κινήθηκες και τι είπες μόνο από το πολιτικό σου μένος εναντίον μας και θα μετανιώσεις».  
Η κατάθεση του κ. Κουράκη άρχισε με τα εξής:
Η Διοίκηση μετά την αποκάλυψη προσπάθησε να μας πείσει ότι επρόκειτο για μία υπεξαίρεση ολίγων χιλιάδων ευρώ. Μετά βλέπαμε ότι επρόκειτο για εκατομμύρια, ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε πόσα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπήρχε ένα καθεστώς. Η δημαρχιακή ήταν πλυντήριο αποφάσεων.
Σίγουρα γνώριζαν (οι της διοίκησης) το τι γινόταν. Γνώριζαν τις ειδικές εντολές, που χαρακτήριζαν συνήθη πρακτική, ενώ ήταν προσχηματικές. Εξυπηρετούσαν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα. Κατασκεύαζαν προϋπολογισμούς, ισολογισμούς πλαστούς κορόιδευαν το δημοτικό συμβούλιο.
Πρόεδρος: οι ειδικές εντολές όπως τις περιγράφεται είναι θέμα απιστίας, όχι υπεξαίρεσης.
Κουράκης: δεν είναι δυνατό επί τόσα χρόνια να κλέβει τόσα λεφτά και να μην το αντιλαμβάνεται κανένας.
Πρόεδρος: πώς θα μπορούσαν να το είχαν αντιληφθεί;
-       Για να πάρει κάποιος χρήματα υπέγραφαν υπηρεσιακοί και ενημερωνόταν οι αντιδήμαρχοι.
-       Είπε ο Μπουτάρης ότι τίποτε δεν γινόταν εάν δεν περνούσες από τον πάγκο του Λεμούσια. Έχετε να πείτε κάτι;
-       Ο προσυπογράφω. Ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου, ήταν αυτός που έκανε τη βρόμικη δουλειά. Αυτός αποφάσιζε ποιοι θα πάρουν τις δουλειές
-       Και αυτό γιατί είναι παράνομο;
-       Πολλά έργα δίνονταν με πολύ μικρές εκπτώσεις, υπήρχε δηλαδή περιθώριο για μίζες.
-       Για ποιους;
-       Για κάποιους επιτήδειους μέσα στο δήμο. Ενώ τώρα υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις.
-       Έχετε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό;
-       Δεν ήμουν παρών ποτέ, ξέρω όμως επειδή είμαι μηχανικός και πρόεδρος του ΤΕΕ πολλοί μου έλεγαν ότι υπήρχε ένα σύστημα που εάν δεν περνούσες από τον Λεμούσια για να δώσεις μίζα.
-       Ποιοι σας τα είπαν;
-       Ονόματα δεν μπορώ να πω
-       Πρέπει να μας πείτε για να έχει αξία η μαρτυρία σας
-       Δεν μπορώ να σας πω.
-       Εν γνώσει του δημάρχου γινόταν αυτά;
-       Ο κ. δήμαρχος ήταν πλήρως ανήμερος για ό,τι γινόταν στο δήμο. Στο ΔΣ απαντούσε πάντα ο δήμαρχος με πολύ γνώση.
-       Αυτό θα μπορούσε να αφορά τη νόμιμη δραστηριότητα του Λεμούσια, όχι την παράνομη.
-       Υπήρχε ένα πλαίσιο, υπήρχε το σκάνδαλο της παγίας και μία σειρά από άλλες ενέργειες.
-       Ο Καπόν κατέθεσε ότι ο δήμος ήταν γενικοκεντρικός και όχι δημαρχοκεντρικός. Αθώωσε πλην άλλων το Δήμαρχο.
-       Ο κ. Καπόν δεν ήξερε τι γινόταν, δεν είχε περάσει έξω από το Δημαρχείο, εγώ δεν τον γνώριζα τότε. Εγώ με τον κ. Μπουτάρη και τον κ. Αβραμόπουλο ιδρύσαμε την παράταξη. Εμείς παρακολουθούσαμε τι γινόταν. Τότε υπήρχε καμόρα και η καμόρα έχει ομερτά.
-       Και τώρα γιατί δεν μιλάνε, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι.
-       Ακόμη και σήμερα δεν μιλάνε.
-       Τι φοβούνται και δεν μιλάνε; Δεν μπορούμε να λέμε και να γράφεται έξω ότι όλος ο δήμος ήταν καμόρα και να μην λέμε και τίποτε συγκεκριμένο.
-       Υπήρχε
-       Πολιτικές ευθύνες μας εκθέτετε, εμάς δεν μας ενδιαφέρουν αυτές, μας ενδιαφέρουν οι ποινικές.
-       Σας λέω συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα όταν ήρθαν στη Δημαρχιακή Επιτροπή και μας είπαν ότι η υπεξαίρεση είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
-       Εφέτης: για απόδοση ποινικών ευθυνών προς τη διοίκηση μιλάτε. Ποιον εννοείτε;
-       Περιλαμβανω το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τον Γενικό Γραμματέα.
-       Ποιοι έχουν την ευθύνη;
-       Οι αντιδήμαρχοι δεν ήταν δυνατό να μην γνώριζαν, εκτός εάν είναι τυφλοί, δεν ακούνε και δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας. Δήμαρχος και Γενικός έπαιρναν αποφάσεις και συγκάλυπταν.
-       Δεν έχω διαπιστώσει πλουτισμό στους κατηγορουμένους εκτός από τον Σαξώνη.
Τσάκου:
Σε κατάθεση σας, στο πλαίσιο άλλης έρευνας λέτε για τον κ. Λεμούσια ότι δεν έχετε αντιληφθεί ποτέ κάποια παράνομη πράξη για το θέμα των οικοπέδων. Το 2009 έχετε πάει ως μάρτυρας κατηγορίας και ερωτάσθε εάν έχετε να δώσετε προηγούμενο για τον κ. Λεμούσια. Και λέτε (σας διαβάζω επί λέξει) ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου ούτε δωροδοκία, ούτε άλλο αδίκημα. Εδώ ακούμε για καμόρα και το 2009 δεν έχετε δει τίποτε. Τότε δεν ξέρατε τίποτε για καμόρα και σήμερα τα ξέρετε όλα.
-       Κατέθεσα για συγκεκριμένη υπόθεση.
-       Την 2α .2.11 Μπουτάρης, Κουράκης, Καπόν και Αβραμόπουλος επισκέφθηκαν τον ανακριτή κ. Αλεξίου. Μετά ο Μπουτάρης καλεί τον Παπαγεωργόπουλο να «μην κάνει το παγώνι». Και μετά καθίσταται κατηγορούμενος. Σας λέει κάτι αυτή η αλληλουχία;
-       Όχι.
-       Γιατί μειοψηφήσατε στη δημαρχιακή όταν ήρθε το θέμα δίωξης του Σαξώνη;
-       Γιατί δεν είχαμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση.
-       Η έγκληση (που κάνει η Διοίκηση του Δήμου) είναι συγκαλυπτική ενέργεια;
-       Όταν είναι εναντίον μόνο του Σαξώνη είναι.
-       Δεν θυμάστε καλά. Η έγκληση είναι κατά παντός υπευθύνου.
-       Θεωρούσαμε ότι είχαν συνολικά την ευθύνη και η διοίκηση και δεν μπορεί να βγάζει τον εαυτό της απ’ έξω.
-       Μα δεν την έβγαλε. Λέει κατά παντός που θα βρεθεί εμπλεκόμενος. Εσείς δηλαδή θέλατε να παραιτηθεί η διοίκηση.
-       Έχω εξηγήσει τη θέση μας.
-       Είπατε ότι μιλούσαν για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γνωρίζετε ότι στη μήνυση υπήρξε ρητή επιφύλαξη για το ποσό;
-       Όχι δεν το γνωρίζω.
-       Επειδή εδώ είπατε ότι υπήρξε προσπάθεια να φανεί ότι το ποσό είναι μικρό. Στην έκθεση συντηρητικής κατάσχεσης ξέρετε για τι ποσά μιλάμε;
-       Όχι
-       Για 10 εκ. ευρώ. Μετά ψηφίζετε λευκό σε θέμα όταν η διοίκηση στη δημαρχιακή επιτροπή πάει να διαρρήξει τη μεταβίβαση ενός ακινήτου του Σαξώνη.
-       Ήμασταν αρνητικοί
-       Και όταν έφερε η διοίκηση το θέμα προμήθειας του διπλογραφικού του 2005 πάλι ψηφίζετε αρνητικά.
-       Αυτό είναι άσχετο. Είναι θέμα οργάνωσης. Είναι άσχετο το εάν θέλεις να φέρεις ένα σύστημα με το εάν είναι καλά οργανωμένος ένας δήμος. Ψηφίσαμε μετά υπέρ του διπλογραφικού.
-       Μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης.
-       Ναι, μετά το 2008.
-       Μετά την αποκάλυψη… χαίρω πολύ! Δώστε μου μία εξήγηση: εσείς έδώ ήρθατε να εισφέρετε ως παραταξιακή έκφραση ή ως ατομική;
-       Ως άτομο καταθέτω. Αυτά έλεγα και στο ΔΣ και τη δημαρχιακή.
-       (Πρόεδρος): ναι, αλλά δεν τα είπατε όταν σας κάλεσαν να δώσετε κατάθεση το 2009.
-       Τότε μίλησα για μία συγκεκριμένη υπόθεση.
-       Δημοσιεύματα λένε ότι καταφέρεστε εναντίον του κ. Καπόν επειδή δεν κράτησε γραμμή της παράταξης. Και ότι ζητάτε ευθύνες από τον Δήμαρχο να τον απομακρύνει.
-       Μην πιστεύετε πάντα αυτά που διαβάζετε στις εφημερίδες. Ο δημοσιογράφος έχει την άποψή του, εγώ δηλώσεις δεν έκανα. Με ρώτησε ο κ. Πρόεδρος και απάντησα για τον κ. Καπόν.
-       Εσείς τι θέση πήρατε σ’ αυτή τη συνεδρίαση;
-       Δεν απαντώ, είναι άσχετη η ερώτηση με την κατάθεσή μου.
-       Είπατε ότι ζητούσατε έγγραφα και δεν σας τα έδιναν. Εδώ έχω ένα έγγραφο που λέει ότι δεν μπορούσαν να δώσουν τα αντίγραφα γιατί, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας είναι προανακριτικό υλικό.
-       Μετά μας τα έδωσε ο εισαγγελέας με το σχόλιο ότι είναι απαραίτητο υλικό για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ως αντιπολίτευση.
-       Εδώ λέτε ότι δε σας δίνει τα έγγραφα η διοίκηση, ενώ δεν υπάρχει άρνηση. Έχετε πάρει έγγραφο.
-       Δε μας δίναν τα έγγραφα και αναγκαστήκαμε να πάμε στον εισαγγελέα.
-       Μήπως αντιληφθήκατε ότι ο κ. Καπόν είπε ότι θα έκανε το ίδιο με την ειδική εντολή;
-       Θα έχει πρόβλημα εάν το κάνει.
-       Εσείς ως αντιπολίτευση δεν είχατε μία νόμιμη οδό για να προχωρήσουν τα θέματα που μας είπατε και δε μας είπατε περί παρανομιών;
-       Εμείς είμαστε πολιτική παράταξη, τις ευθύνες τις έχει η διοίκηση.
-       Έχετε προσφύγει ποτέ στη Δικαιοσύνη;
-       Όχι.
-       Η νέα διοίκηση, είναι αλήθεια ότι έχουν απολεσθεί 1500 φάκελοι από την Πολεοδομία;
-       Από το προηγούμενο καθεστώς έχουν χαθεί 40.000 φάκελοι. Έχουν χαθεί 240 φάκελοι.
(Πρόεδρος): Γιατί δε μας δίνετε ένα όνομα; Τι έχει να φοβηθεί κάποιος να καταθέσει εναντίον του Λεμούσια; Για να αποκτήσει έτσι και κάποια βάση η μαρτυρία σας…
-       Θα έπρεπε να εμφανιστεί μόνος του. Εγώ πάντως είπα αυτό που ξέρω.

Στο σημείο αυτό ρωτά ο Μιχ. Ζορμπίδης
-       Το 2006 ήμουν αντιδήμαρχος, είχα την πόρτα μου κλειστή; Ρωτήσατε ποτέ κάτι στο ΔΣ και δεν πήρατε απάντηση;
-       (Κουράκης): Δεν χρειάστηκε να έρθω το 2006 στο γραφείο. Ένας άνθρωπος σαν κι εσένα, που είσαι άνθρωπος της αγοράς δεν είχε αντιληφθεί τι γινόταν;
-       Εγώ κάθε μέρα έπαιρνα αυτό το χαρτί (το δείχνει). Μπορώ απ’ αυτό το χαρτί να είχα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά;
-       Εισαγγελέας: όχι εάν θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί αλλά εάν όντως είχε αντιληφθεί και ήξερε και δεν έκανε τίποτε.
-       (Κουράκης): Εγώ όταν δεν καταλαβαίνω κάτι ρωτάω, ζητάω διευκρινίσεις.
-       (Εισαγγελέας): Μπορεί κάποιος να είναι επιμελής όπως εσείς, αυτό δε σημαίνει ότι κλέβει κιόλας. Το θέμα είναι όχι αν κάποιος είναι επιμελής αλλά εάν ήξερε και κάλυπτε…
-       (Κουράκης): Εγώ έχω διαμορφώσει την άποψη ότι γνώριζαν,
Ρωτά ο Θόδωρος Αθανάσαρος:
-       Ας πούμε ότι εσύ, όχι εγώ, πας αντιδήμαρχος το 2006 και δεν έχεις απολύτως καμία ενημέρωση, κανένας δε σου καταγγέλλει το παραμικρό, η εφορία και τα ταμεία δε σε έχουν ενοχλήσει και καμία διαμαρτυρία δεν υπάρχει. Οι ορκωτοί, ο «Ορθολογισμός», το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Θ Δ.Ο.Υ. δεν βρήκαν κάτι μεμπτό, το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλεγχαν τα πάντα και δε σου έλεγαν το παραμικρό, στο μεταξύ στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου υπηρετούν τα καλύτερα στελέχη, τι θα έκανες για να βρεις ότι υπάρχει υπεξαίρεση; Να απαντήσεις. Εμείς δε θα κοιμηθούμε το βράδυ, ερχόσαστε εδώ και σας ακούμε να μας κατακεραυνώνετε με το «δεν ήταν δυνατό να μην ήξεραν», πες μου λοιπόν εγώ από πού να ξέρω;
-       (Κουράκης): Για μετά το 2007 που ξέρω, που παρακολουθούσα τα πράγματα έχω την εικόνα που είπα.
Το λόγο παίρνει ο Μιχάλης Λεμούσιας:
-       Είναι αληθές ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει μισθώσει ένα ΚΑΠΗ, ένα οίκημα που είναι συνιδιοκτησίας του κ. Κουράκη; Είναι έτσι;
-       (Κουράκης): Το νοίκιασε πριν γίνω εγώ γίνω δημοτικός σύμβουλος. Και δεν είναι δικό μου, εγώ έχω ένα ποσοστό.
-       (Τσάκος): αυτός είναι λόγος εκπτώσεως.
-       (Λεμούσιας): Δεν το λέω ότι κακώς έγινε. Το λέω για να τονίσω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε και συγγενείς για τους οποίους πολλές φορές βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Θα εξηγήσω τι εννοώ αργότερα, θα ήθελα μόνο να καταγραφεί αυτό…
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου επιχειρεί να συμβιβάσει τις δυο πλευρές ώστε να μην υποβληθούν μηνύσεις για τη λέξη «καμόρα» που είπε ο μάρτυρας.
(Πρόεδρος): Κύριε Ζορμπίδη, είστε άνθρωπος της αγοράς άρα της ουσίας; Να κοιτάξουμε την ουσία και να το ξεπεράσουμε;
(Ζορπίδης): δεν έχω καμία κακία, αλλά αν είναι δυνατόν να μιλούνε για μας έτσι, να δουλεύουμε όλη τη μέρα και να μας λένε καμόρα (ξεσπά σε κλάματα).
-       (Καπετανόπουλος- Τσάκος): Να ζητήσει συγνώμη, να το πάρει πίσω.
-       (Κουράκης): με τη μεταφορική έννοια ήθελα μόνο να πω, ήταν υπερβολή για να δείξω το κλειστό σύστημα που υπήρχε.  
-       Καπετανόπουλος: δεν ζητά καν συγνώμη…
-       (Πρόεδρος): μη ζητούμε τώρα συγνώμες, αυτά δύσκολα βγαίνουν από το στόμα των ανθρώπων.
-       (Καπετανόπουλος): ενώ η λέξη καμόρα βγαίνει εύκολα…

Η έδρα αποσύρεται για να εξετάσει τις εγκλήσεις εναντίον του μάρτυρα. Επανέρχεται μετά από 15 λεπτά. Πρώτος ο εισαγγελέας λέει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκδικαστεί τώρα η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητά, να πάνε αντίγραφα στον εισαγγελέα.
Ακολουθεί ο Πρόεδρος: δεν είναι ευχερές να εκδικαστεί τώρα. Είναι πρόκριμα να κρίνουμε εάν υπάρχει καμόρα πριν κρίνουμε την υπεξαίρεση. Η γραμματέας την Πέμπτη θα δώσει το υλικό στον εισαγγελέα. Είναι ελεύθερος ο μάρτυρας, με την ευχή μέχρι τότε να βρεθεί κάποια λύση.
Δημήτραινας: με αφορμή την κατάθεση και του παρόντος αντιδημάρχου η επιλογή της πολιτικής αγωγής να εισφέρει πολιτικά πρόσωπα εισφέρει τον κίνδυνο να πολιτικοποιηθεί η δίκη. Παρακολουθούμε με αμηχανία την αντιπαράθεση των πολιτικών παρατάξεων.

 Δείτε εδώ αλλά και εδώ τις δύο προηγούμενες αναρτήσεις για τη σημερινή Δίκη.
ΧΕΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη