4 Δεκ 2012

H EUROMEDICA απαντά στα δημοσιεύματα για προβλήματα στον όμιλο

Η Διοίκηση της Euromedica με αφορμή δημοσίευμα του Κυριακάτικου Τύπου της 2 Δεκεμβρίου 2012 επισημαίνει ότι το σύνολο των αναφορών στοχεύουν στο..
να ανακόψουν και να υπονομεύσουν την προσπάθεια που γίνεται από την Εταιρεία για την αντιμετώπιση κυρίως των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος υγείας, απόρροια της παρατεταμένης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας
Οι εξελίξεις στον κλάδο υγείας κατευθύνουν τέτοια δημοσιεύματα με στόχο να αποδυναμώσουν προσπάθειες ανάπτυξης υγιών ομίλων που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ειδικά σήμερα που η κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών υγείας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.
Τα θέματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Euromedica επισημάνθηκαν από την πρώτη στιγμή από την ίδια την Εταιρεία μέσω των οικονομικών καταστάσεων και των επίσημων ανακοινώσεων προς το επενδυτικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση της εταιρείας είχε σημειώσει ότι η καθυστέρηση πληρωμής από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως τον ΕΟΠΥΥ δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και για αυτό το λόγο έθετε ως προτεραιότητα την τακτοποίηση των εκκρεμών αυτών οφειλών του Δημοσίου.
Τα δανειακά κεφάλαια του Ομίλου έχουν χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση του σημαντικού επενδυτικού πλάνου της Euromedica με τα ενοποιημένα πάγια στοιχεία ενεργητικού της 30/09/2012 να ανέρχονται σε €455,9 εκ., και τη Euromedica να λειτουργεί αυτή τη στιγμή 72 μονάδες στην Ελλάδα και 6 στην Αλβανία. Όλα τα δάνεια έχουν εξασφαλισμένες εγγυήσεις, και η Euromedica είναι η μοναδική ιδιωτική εταιρεία του τομέα υγείας που συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού έχοντας υπό κατασκευή 3 νέες νοσοκομειακές μονάδες σε Αθήνα, Κέρκυρα και Καβάλα με την απόδοση των συγκεκριμένων επενδύσεων να αναμένεται με την έναρξη της λειτουργίας τους.
Η εταιρεία μέσω της στρατηγικής της για επέκταση σε διεθνείς αγορές και με την πλήρη αφοσίωση και στήριξη του συνόλου των εργαζομένων, ιατρών, προμηθευτών και συνεργατών της, έχει καταφέρει να καταγράψει σημαντική κερδοφορία και επιδόσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα μέχρι και το εννεάμηνο του 2012 όπως φαίνεται στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις. Η προσπάθεια που γίνεται από όλους στην εταιρεία έχει φέρει τον Όμιλο Euromedica στην πρώτη θέση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών υγείας καταγράφοντας την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία στον κλάδο κυρίως λόγω της ανάπτυξης των διεθνών δραστηριοτήτων.
Παρά τα όποια δημοσιεύματα με αναφορές που περιλαμβάνουν και προσωπικές βολές επί στελεχών και βασικών μετόχων της Euromedica, η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει με προσήλωσή την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού που στόχο έχει την παροχή σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.
Ως εκ τούτου, η εταιρεία διαψεύδει τους ισχυρισμούς και τις αναφορές του συγκεκριμένου δημοσιεύματος οι οποίοι είναι ανυπόστατοι, ενώ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη