31 Ιαν 2013

Οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν την Ευρώπη

Πανευρωπαϊκό φαινόμενο φαίνεται πως έχει γίνει η μετανάστευση νέων ανθρώπων στην πιο παραγωγική τους ηλικία...
από την πατρίδα τους σε κάποια άλλη χώρα ή και ήπειρο. Ακόμα και χώρες όπως η Αγγλία, που για τους Έλληνες αποτελεί έναν πιθανό προορισμό για μετανάστευση φαίνεται πως αδυνατεί να αποκαταστήσει επαγγελματικά τους πτυχιούχους της. Μάλιστα η Αγγλική εφημερίδα The Guardian αφιέρωσε άρθρο στο κύμα μετανάστευσης σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες οι οποίες όμως δεν έχουν το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό για συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο από την Ιρλανδία μέχρι την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι ψάχνουν την τύχη τους σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Αυστραλία. Οι Άγγλοι προτιμούν την Αφρικανική ήπειρο την στιγμή που η Μελβούρνη είναι η τρίτη πόλη σε αριθμό ελληνόφωνων μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν φαίνεται να βρίσκουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα αλλά ασχολούνται με το πώς θα διαχειριστούν τα κύματα μετανάστευσης από χώρες με παρακμάζουσες οικονομίες που μόλις εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία και που πλέον έχουν εργασιακά δικαιώματα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: The Guardian
Μετάφραση - Επιμέλεια: Κατερίνα Νικολάου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη