12 Φεβ 2013

40 έργα ΕΣΠΑ 146 εκ ευρώ στην Πιερία

Η πρώτη μου επίσκεψη στην Πιερία δεν είναι απλά εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική, γι’ αυτό και ζήτησα να γίνουν συγκεκριμένες και στοχευμένες συναντήσεις με φορείς και παραγωγικές τάξεις της περιοχής», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος παρουσίασε στους εργαζομένους το νέο μοντέλο διοίκησης και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, στις 10 π.μ., ο κ. Τζιτζικώστας απηύθυνε χαιρετισμό στο 5ο μαθητικό συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιείται στην Κατερίνη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Έπειτα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προήδρευσε σε σύσκεψη, στις 10.30 το πρωί, στο Διοικητήριο Πιερίας, με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στην Π.Ε. Πιερίας και την ενημέρωση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, αρμόδια τομεάρχης παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού στην ΠΚΜ, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τσιμήτρης, Νίκος Μακρίδης από τη συμπολίτευση και Γρηγόρης Παπαχρήστου από την αντιπολίτευση, οι Δήμαρχοι Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος και Δίου-Ολύμπου Γεώργιος Παπαθανασίου, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Αρχής της ΠΚΜ Αγγελική Ωραιοπούλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος και πλήθος εκπροσώπων φορέων της Π.Ε. Πιερίας.
«Το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάπτυξη. Στην Πιερία υλοποιούνται αυτή τη στιγμή 40 έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατομμυρίων ευρώ. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι η αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, που για την Περιφέρειά μας είναι στο 52%. Στην Κεντρική Μακεδονία οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να πετύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Προχωρούμε στην υλοποίηση των έργων με σταθερό βηματισμό και σωστό προγραμματισμό. Βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τους φορείς υλοποίησης, ώστε να επιτύχουμε έγκαιρα τους στόχους μας χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις», τόνισε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας, αρμόδια τομεάρχης παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού για την ΠΚΜ, Σοφία Μαυρίδου.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη