16 Φεβ 2013

«Είναι γάτα, είναι γάτα ο χοντρός με την πράσινη γραβάτα»

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ώρες-ώρες αλαφιάζομαι ακούγοντας δηλώσεις πολιτικών, επειδή νοιώθω ότι υποτιμούν πολύ τη νοημοσύνη μου. Στη συνέχεια προσπαθώ να τους δικαιολογήσω σκεπτόμενος ότι,
αν και απευθύνονται σε νοήμονα, υποτίθεται, κομματικά όργανα, ίσως και να μιλούν με τρόπο απλοϊκό, ώστε να γίνονται αντιληπτοί από τον απλό ελληνικό λαό που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και  προσλαμβάνουσες για να αντιληφθεί το μέγεθος των φιλοσοφημάτων των τιτάνων της πολιτικής σκηνής.

Μόνον έτσι θα μπορούσε  κανείς να εξηγήσει γιατί ο τεράστιος και το δέμας Dilinger της ελληνικής πολιτικής σκηνής έχει ανεβάσει στην πολιτική σκηνή όλο τον ζωολογικό κήπο.
            Πέρυσι μας μίλησε για τους λύκους, την τρόικα προφανώς, την είσοδο του οποίου στο μαντρί, ήτοι την Ελλάδα εικάζω, απέτρεψε o Dilinger προτάσσοντας τα στήθη του, ώστε να μην κατασπαράξει ο λύκος τα πρόβατα, ήτοι εμάς. Προ ημερών μάς παρομοίασε το απόκομμά του με τη γάτα που είναι χρήσιμη, επειδή πιάνει και ποντίκια, ώστε να προστατεύσει το νοικοκυριό από πάσης φύσεως τρωκτικά. Ως νοικοκυριό αντιλαμβάνομαι τη συγκυβέρνηση, αλλά τα ποντίκια δεν κατανοώ ποια είναι. Αν εννοούσε τα πάσης φύσεως  τρωκτικά, μάλλον ατυχής πρέπει να είναι η παρομοίωση, αφού ένας εκ των κυρίων υπαιτίων της σημερινής κατάστασης είναι ο ίδιος, ο οποίος μετέτρεψε τις χαραμάδες σε πύλες, για να εισβάλουν ανενόχλητα μυριάδες τρωκτικά, τα οποία και κατασπάραξαν τον λαό. Τύφλα νάχει ο λύκος!
            Πόσο ανιαροί έχουν γίνει, πόσο χαμηλά έχουμε  ξεπέσει που τους ακούμε. Πόση μπουρδολογία θα αντέξουμε ακόμη Θεέ μου!
            Διαβάζω άρθρο της Λούκας Κατσέλη που εντελώς αόριστα λέει τί πρέπει να γίνει για να επιβιώσουμε. Δεν χρειάζεται να είμαι οικονομολόγος για να πω ότι θα μειώσω τους φόρους και θα αυξήσω τους μισθούς, ώστε να κινηθεί η αγορά και να μπορέσω να εισπράξω τους φόρους που πραγματικά μπορεί να φέρει ο πολίτης, ώστε στη συνέχεια να έλθει η ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία, να γεμίσουν τα ασφαλιστικά  Ταμεία, να έχουν φάρμακα οι συνταξιούχοι κ.λπ. Χρειάζεται, όμως, να διαθέτω κοινή λογική για να πω ότι δεν πρέπει ένας προφυλακισμένος επίορκος δημόσιος λειτουργός να  εξακολουθεί να εισπράττει τον μισθό του μέχρις ότου κριθεί αμετακλήτως ένοχος. Αχ αυτό το τεκμήριο αθωότητος. Πόσο πολύ μας κοστίζει. Να θυμίσω ότι αν ήταν ιδιωτικός υπάλληλος θα είχεν απολυθεί ακαριαίως και άνευ αποζημιώσεως.  Γι’ αυτά τα πράγματα μπορείτε να συγγράψετε κάτι κυρία Λούκα της «Κοινωνικής Συμφωνίας»; Γι’ αυτές τις χάσκουσες χαραμάδες; Μήπως για την πάταξη της γραφειοκρατίας που αποτρέπει κάθε επενδυτική δραστηριότητα;
            Ο αντιμνημονιακός και αντισοβιετικός Λοβέρδος ιδρύει κόμμα για να φέρει νέο άνεμο στα πολιτικά πράγματα.
            Ο αντιμνημονιακός και πείσμων σοσιαλιστής Σκανδαλίδης έχει νέες προτάσεις. Φρεσκότατες.
            Ο υπερ-αντιμνημονιακός Βενιζέλος ετοιμάζει ανανέωση του ΠΑΣΟΚ. Και κόπτεται για τους καημένους αλλοδαπούς που δεν θα μπορούν να αποκτούν εύκολα την ελληνική ιθαγένεια. Εδώ ο ελληνικός λαός χάνεται και οι δήθεν αριστεροί επιβήτορες ασχολούνται με τους μη Έλληνες.
            Ο αντιμνημονιακός Μανώλης έφυγε από τη ΝΔ, για να πάει στους αντιμνημονιακούς ΑΝΕΛ και τώρα να αγκυροβολήσει στην αντιμνημονιακή «Ελλήνων Πρωτοβουλία». Πού θα πάει κι’ αυτός; Σε μνημονιακό μαντρί θα καταλήξει. Όπως η αντιμνημονιακή Ελίζα που δεν άντεξε την αντιμνημονιακή μοναξιά και επανήλθε στο μνημονιακό μαντρί για να προσφέρει στην παράταξη [όχι στον λαό].
            Όλοι αυτοί τί έκαναν όταν κυβερνούσαν; Ποιος τους εμπόδιζε να πραγματοποιήσουν αυτά που εξαγγέλλουν τώρα;
            Και καπάκι έρχεται ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ να δηλώσει ότι  ο τρόπος που ψήφισαν ένιοι των βουλευτών τους στο ζήτημα της επί 99  έτη παραχώρησης δημοσίων γαιών αποδεικνύει ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ψηφίζουν κατά συνείδηση. Για τη γραμμή των ΑΝΕΛ επί του θέματος ουδέν. Ίσως επειδή απουσίαζε ο Αρχηγός στο εξωτερικό και δεν είχε σήμα το κινητό του εκεί που βρισκόταν.  Θα μας εξηγήσετε τί σημαίνει «ψηφίζω κατά συνείδηση» ρε ασυνείδητοι;
            Στη συνέχεια γίνει προσπάθεια προσέγγισης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ήτοι απορρόφησης της ΔΗΜΑΡ από το ΠΑΣΟΚ. Για να προσφέρουν τί ενωμένοι δυνατοί; Εναλλακτική πρόταση σε τί;
            Εν τέλει διαπιστώνω έντρομος ότι διανύουμε την περίοδο   απεγνωσμένης αναζήτησης μίας μνημονιακής φωνής. Μέχρι και ο κ. Pretender, αλλά και ο κ. Μπάμπης του ΣΚΑΕΙ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανέκαθεν υποστήριζαν πως το Μνημόνιο είναι κακό πράγμα για τη χώρα. Μόνον ο Χρήστος Κώνστας δεν έχει βγει ακόμη να μας πει ότι ποτέ δεν είπε κάτι υπέρ του Μνημονίου.
            Όλα, λοιπόν, είναι θέμα μνήμης του λαού. Τώρα αρχίζουμε όλοι να χορεύουμε αντιμνημονιακώς διερωτώμενοι «Where is everybody?». Πού χάθηκαν όλοι οι μνημονιακοί που μας ζάλιζαν τρία ολόκληρα χρόνια;  Τους κατάπιε κι’ αυτούς ο Βενιζέλος; Τελικά, ο τύπος δεν είναι σκέτη γάτα. Είναι γάτα με πέταλα, αφού καταφέρνει να είναι ακόμη παρών και να χορεύουν γύρω του μυριάδες τρωκτικά.

taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη