10 Φεβ 2013

"ὓβρις,ἂτη,νέμεσις,τίσις"-Έρχεται η τιμωρία του Τσάρου;


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός πριν το 2009. Κατέχει όμως το ρεκόρ της πιο γρήγορης δημιουργίας φανατικών εχθρών που μάλιστα...
δεν τον έχουν συναντήσει ποτέ. Με τις κατάρες που έχει φάει από συνταξιούχους θεωρείται μαθηματικά βέβαιο πως θα βρεθεί στα καζάνια της κολάσεως μαζί με τον Γιωργάκη.
Αλλά πλέον δεν θα χρειαστεί να πάει μέχρι εκεί, αφού αργά ή γρήγορα η τιμωρία του έρχεται, σε αυτή την ζωή. 
Διαβάζω σήμερα στην Real News τα έργα και τις ημέρες της Λίστας Λαγκάρντ (έχει γίνει πλέον κύριο όνομα και έχει προσωποποιηθεί μέχρι εκεί που δε πάει) και το τρυφερό της ειδύλλιο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν ήθελε να την αποχωριστεί με τίποτα! 

Πριν ακόμα γίνει γνωστό το θέμα στην Ελλάδα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου κλήθηκε να απαντήσει σε τουλάχιστον 5 ερωτήσεις βουλευτών. Σε τρεις ερωτήσεις δεν απάντησε, ενώ σε δύο απαντήσεις του, είπε ψέματα, όπως αποδείχθηκε.
Στις 14 Φεβρουαρίου 2011, ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Γ.
Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος «πληροφορίες» για τη συνάντηση του πρώην υπουργού «με στελέχη των UBS και HSBC στο Νταβός, τα οποία και ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για συγκεκριμένους λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών». Ρωτούσε ο Κ. Βελόπουλος, «Υπήρξε θετική η ανταπόκριση των δύο τραπεζικών ομίλων;». Ομως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν απάντησε, όπως δεν απάντησε και σε σχετική ερώτηση του Μάκη Βορίδη.

Το ίδιο έκανε και σε ερώτηση του Παντελή Οικονόμου, ενώ αποφάσισε να απαντήσει τελικά στην ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ευαγγελία Πασχαλίδου – Αμμανατίδου.
Και είπε: «Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάλογο που προέρχεται από οποιαδήποτε εξωτερική πηγή και περιέχει στοιχεία με Ελληνες φορολογούμενους που μετέφεραν κεφάλαια από ημεδαπές τράπεζες σε τράπεζεςτου εξωτερικού».
Ακολούθησε ακόμα μία ερώτηση από 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , στην οποία ο τότε υπουργός Οικονομικών επανέλαβε σχεδόν την ίσια απάντηση :
«Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με τους Ελληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού, και ειδικότερα στην Ελβετία».

Και τώρα αυτός ο άνθρωπος θέλει να τον πιστέψουμε; Η τιμωρία έρχεται.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη