10 Φεβ 2013

Ποιος φοβάται το cd; Να κάνει η μάνα!

Παίζουν την κολοκυθιά: Ούτε να το δούν ούτε να το ακούσουν δεν θέλουν οι βουλευτές που συμμετέχουν στην προανακριτική το CD με τα ονόματα.



«Καυτή πατάτα» που δεν θέλουν να πιάσουν στα χέρια τους χαρακτηρίζει η Δώρα Αντωνίου της Καθημερινής το CD  με τα ονόματα. Έτσι λέει πως αντιμετωπίζουν αρκετά από τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ τα αντίγραφα του cd με τα στοιχεία των καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC, που εστάλη τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και φυλάσσεται στο χρηματοκιβώτιο της Βουλής. 
Αρχικά είχε συμφωνηθεί να παραλάβει αντίγραφο του cd κάθε ένας από τους βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή, ως υλικό που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο στην προανάκριση που διενεργούν.
Ωστόσο, αρχής γενομένης με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, βουλευτές διατυπώνουν την απροθυμία τους να παραλάβουν τα αντίγραφα. Ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι τον έχουν προσεγγίσει ήδη «επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά κέντρα» που ζητούν πληροφορίες για το περιεχόμενο του cd. Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε πως ούτε αυτός επιθυμεί να λάβει αντίγραφο, καθώς θεωρεί βέβαιο ότι n λίστα θα διαρρεύσει και ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του στην επιτροπή, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες και δικαστικές διώξεις από τους αναφερομένους στη λίστα.

Πηγή: Καθημερινή

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη